Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu şarkıcı Ebru Polat'ın sorusuna ne yanıt verdi?

GİRİŞ TARİHİ:  05.05.2020, 18:11 GÜNCELLEME TARİHİ:  06 Mayıs 2020 Çarşamba, 12:09
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu şarkıcı Ebru Polat'ın sorusuna ne yanıt verdi?

atv ekranlarının vazgeçilmez Ramazan klasiği Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile İftar programına, şarkıcı Ebru Polat da bir video mesaj gönderdi. Programın +90 554 888 61 08 numaralı whatsapp hattına sorusunu gönderen ünlü şarkıcı İsra Suresi'nin 13. ayetinin mealini sordu. "Her insanın amelini (kaderini) boynuna (çabasına) bağladık." şeklinde tercüme ediyoruz, bu doğru mu? Ünlü şarkıcı, yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla programlarına izleyicisiz devam eden Hatipoğlu'na sosyal medyadan da bir mesaj iletti. "Yüzünüzün güleç olmasına alışmışız, lütfen gülümseyin." diye yazdı.

İnsanın kaderi önceden belli mi?
atv'de Nihat Hatipoğlu ile iftar programını severek izlediğini söyleyen şarkıcı Ebru Polat Nihat Hatipoğlu'na İsra Suresinin 13. ayetinin mealini sordu. "Hocam okuduğumuz bu ayeti ''Biz, her insanın kaderini kendi çabasına bağladık.' diye tercüme diyorduk. Bu yanlış mı?" Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ayetin tefsir farklılığı olduğunu ifade etti. Ayette iki mananın öne çıktığını "Her insanın amelini boynuna astık." ifadesinde her insanın fermanının boynunda olacağını bunu da meleklerin göreceğini söyledi. "Yani ferman gibi, birinin boynundakine bakılarak; iyi bir insan ya da kötü bir insan olduğu anlaşılacak" diye konuştu. Ayetin diğer bir işaret ettiği şeyin ise, "Her bir insanın kaderini boynuna astık" manası olduğunu ama bundan kaderin insanı zorladığı anlamının çıkmaması gerektiğini vurguladı. Kaderin Allah tarafından biliniyor olduğunu ve bunun insanı mecbur kılmadığını söyledi. "Allah seni tanıyor trilyonca insan varsa, her birini birer birer hangi günahı, hangi iyiliği, hangi sevabı, hangi kötülüğü işlediğini Allah biliyor. Onu onun kaderine yazmıştır. En yaygın ve en doğru diye Düşündüğümüz tercüme 'Ameli boynuna astık kitabını yarın önüne koyacağız.' şeklindedir." diye konuştu.

Nihat Hatipoğlu neden üzgün?
Nihat Hatipoğlu'na şarkıcı Ebru Polat'ın programda yüzünün daha güleç olması isteğini sosyal medyadan da kendisine ilettiğini belirtti. Hatipoğlu ünlü şarkıcının, "Hocam yüzünüz neden gülmüyor?" sorusunu da cevapladı. Nihat Hatipoğlu, korona salgınından ötürü hayatını kaybedenler olduğu için, sıkıntıda olan yaşlılar ve insanlardan dolayı daha az tebessüm ettiğini ifade etti. O nedenle bu sezon herkeste bir burukluk olduğunu vurguladı. "Tolere etmeye çalışıyoruz. Lütfen bizleri bağışlayınız." diye konuştu. Kısa bir süre önce de Nihat Hatipoğlu, Ramazan programları yapan Ömer Döngeloğlu'nun koronavirüs nedeniyle vefatından ötürü çok üzülmüş, sosyal medyadan da bu üzüntüsünü dile getirmişti.

Haberin videosunu izlemek için tıklayın!

CANLI YAYIN