Ayet'el Kürsi'nin anlamı nedir?

GİRİŞ TARİHİ:  06.05.2020, 16:11 GÜNCELLEME TARİHİ:  07 Mayıs 2020 Perşembe, 12:53
Ayet'el Kürsi'nin anlamı nedir?

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayı boyunca sahur ve iftar programı canlı yayınla atv ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor. Ayet-el Kürsi, Kuran-ı Kerim'de Bakara suresi'nin 255. ayetidir. Medine-i Münevvere'de indirilmiştir. Bir çok faziletleri vardır. Müslüman alemi için mühim bir yere sahip olan Ayetel Kürsi duası özellikle sabah ve akşam saatlerinde çok fazla okunmaktadır. Her türlü kötülükten ve kazadan korunmak için Ayetel Kürsi okunur.

Ayetel Kürsi'nin okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.

"Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih, ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim."

Ayetel Kürsi'nin Türkçe meali

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur. Onu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. İzni olmaksızın onun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kullarının önlerindeki ve arkalarındaki ne varsa hepsini(yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir kavrayamazlar.Onun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona güç gelmez.O yücedir, büyüktür.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programı ile canlı yayınla atv ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor.

CANLI YAYIN