Söğüt'te büyük yüzleşme

GİRİŞ TARİHİ:  20.05.2020, 22:36
Söğüt'te büyük yüzleşme

‘Kuruluş Osman’ın heyecanla izlenen  22’inci bölümüne Alişar, Dündar ve Bahadır, Söğüt’te Gündüz Bey, Bamsı Bey ve Kayı Alpleri ile karşı karşıya geldi!

Kendilerine kurulan pusuyu atlatıan Gündüz ve Bamsı beyler, Söğüt'teki buluşmaya yerine gelince Alişar, Dündar ve Bahadır'ın şaşkınlıkla kalkaldı. Gündüz Bey'in "Obamızda kanlı bir ihtilal peşinde koşanları isteriz. Emmim Dündar ve Bahadır'ı bize iade edesin. Obamızın iç işlerinden de elini çekesin" sözüne karşılık "Töreden bahsedersin! Bilmez misin? Oba beye, bey sancakbeyine bağlıdır! Koca uçta Salurlar, Dodurgalar, Alkaevliler de vardır. Onlardan bir sorun çıkmaz da melanet neden hep sizden çıkar" diyen Alişar, Geyhatu adına uçtaki tüm yetkinin kendisinde olduğu iddiasını tekrarladı.

Yalnızca Kayı Obası'nı değil tüm Türkmen obalarını tehdit eden Alişar Bey, Gündüz Bey'in "Sen de şunu bilesin; bu hükmün, boynuna geçen urgan olacak" sözleriyle şoke olurken, "Ya baş eğerler ya da başlarından olurlar. Ben diyeceğimi dedim! Geyhatu bizatihi gelip karşınıza dikilince, bu lakırdıları ona anlatırsınız!" diyerek gücünün Moğollardan aldığını hatırlattı.

Osman Bey, Alişar Bey' ve Moğolların ittifakına son vermek için Balgay'la birlikte nasıl bir oyun kuracak? Kayı Obası, Alişar'ın tehditlerine karşı nasıl tedbir alacak? Gündüz ve Bamsı beyler, Türkmen katliamına engel olmak için yapacak? Dündar ve Alişar arasındaki ittifakın akıbeti ne olacak?

Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın; genel yönetmenliğini Metin Günay'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği 'Kuruluş Osman'ın 22'nci bölümü de seyirciden büyük ilgi görürken, sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasında yer aldı.


CANLI YAYIN