Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

GİRİŞ TARİHİ:  18.08.2020, 19:55 GÜNCELLEME TARİHİ:  18 Ağustos 2020 Salı, 19:56
Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Yüz yüze eğitim 24 Eylül'de!

Okulların ne zaman yüz yüze eğitime açılacak? Koronavirüs önlemleri kapsamında mart ayında yüze yüze eğitimin yerini uzaktan eğitim aldı. Kademeli olarak normalleştiğimiz günler sonrası hem milyonlarca öğrenci hem de veli, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'tan gelecek açıklamayı bekliyordu. İşte o sorunun cevabı...

Okullar ne zaman yüze yüze eğitime başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Buna göre 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz ve öğretim yılımıza da bu şekilde başlamış oluyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin de başlamasına karar vermiş bulunuyoruz." açıklamasında bulundu.

"Yüz yüze eğitime de bir an önce başlamak temennisini iletmek istiyorum!"

Ziya Selçuk açıklamalarına şöyle devam etti. : "Dileyen özel okullar tabii ki 17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler eğitimlerine uzaktan eğitim araçlarıyla devam edecekler. Uzaktan eğitim araçları, kendi kademelerine uygun içerikler çerçevesinde EBA televizyon kanalları, kendi öğretmenleriyle yaptıkları canlı dersler ve bu derslerin devamında EBA internetin içeriğindeki bir takım konulardan da oluşuyor "Çocuklarımın ve öğretmenlerimizin 31 Ağustos itibarıyla başlayacak eğitim öğretim yılını şimdiden kutluyor, okullarımızda buluşmak ve yüz yüze eğitime de bir an önce başlamak temennisini iletmek istiyorum. Toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında da sorumluluk almaya davet ediyorum.." dedi.

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

atv Haber, Türkiye'nin ve dünyanın sıcak gündemini aktarırken, hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışıyla güvenirliğin ve saygınlığın adresi olmaya devam ediyor.

atv Resmi YouTube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayın!

CANLI YAYIN