Kayıp çiftin acı sonu, Müge Anlı cinayetin şok ayrıntılarını açıkladı

GİRİŞ TARİHİ:  11.11.2020, 11:34 GÜNCELLEME TARİHİ:  13 Kasım 2020 Cuma, 11:41
Kayıp çiftin acı sonu, Müge Anlı cinayetin şok ayrıntılarını açıkladı

Kayıp Uysal çiftinin cesedine ulaşıldı.

Jandarma, AKUT ve JASAT ekiplerince kaybolan Cevdet (66) ve Zeliha Uysal (64) çiftinin arama çalışmalarında üzücü haber geldi. Arama çalışmalarının 16. gününde çiftin cesedine ulaşıldı. Kayıp çift evlerinin 1,5 kilometre uzağında kuyuda ölü olarak bulundu. Şüpheli iki dayı ve eşleri gözaltına alındı. Müge Anlı sıcak gelişmenin tüm ayrıntılarını atv ekranlarında açıkladı.

Çiftin acı sonu
Cevdet ve Zeliha Uysal çifti Afyonkarahisar Dinar'a bağlı Pınarlar Mahallesinde 26 Ekim günü esrarengiz bir şekilde kayboldu. Çiftin bulunması için jandarma ekipleri çalışma başlattı. Bölgeyi didik didik arayan ekipler Gençali Köyü'nde çifte ait halı, gözlük ve eşarp buldu. Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvuran ailenin çocukları bulunan eşyaların anne ve babalarına ait olduğunu doğruladı. İyice daralan çemberde arama çalışmalarında sıcak gelişme yaşandı.26 Ekim günü kaybolan Zeliha Uysal'ın kaybolmasının 16. gününde kayıp çiftin cesedine evlerinin 1,5 kilometre yakınında bir kuyuya atılmış şekilde ulaşıldı.

Çobanın dikkatini çekti
Köyde çobanlık yapan Abdullah Korkmaz bir kuyu yakınlarında kokuyu fark etti. Ayrıca dikkatini kuyuya yeni taşlar atıldığı çekti. Durumu Müge Anlı ekibinin de yanında olduğu köyün muhtarı Kemal Yıldırım'a ihbar etti. Jandarma ekipleri harekete geçerek çiftin evine sadece 15 dakika mesafede bulunan kuyuya yöneldiler. Kuyuda samanlık ve taşları çıkartan jandarma ekipleri dipte çiftin cenazesine ulaştı. Kuyudan çıkartılıp cenaze aracıyla morga götürüldüler.

Yenge itiraf etti
Cinayetin ayrıntılarını Müge Anlı canlı yayında açıkladı. Anlı'nın verdiği bilgilere göre ailenin küçük oğlu morgdaki cesedi teşhis teşhis etti. Kardeş Bünyamin Altınay ve eşi Nazire Altınay, diğer kardeş Kadir Altınay ve Huriye Altınay, Ramzan Altınay ve annesi Fatma Altınay jandarma tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Müge Anlı'ya da konuk olan yenge Nazire Altınay, cinayeti kocası Bünyamin Altınay'ın işlediğini itiraf etti. Cinayet itirafını Müge Anlı'da duyan aile yakınları yıkıldı.

2 bin lira için kardeş katili oldu
Cinayetin nedenini anlatan Anlı, cinayet anının detaylarını şöyle aktardı: "Arabulucu arayı bulmak için arıyor. Bunlar cinayete vardırıyorlar işi. Arabulucu 2 bin lira verirsen mahkeme açılmaz diyor. Nazire Altınay'ın anlatıklarına göre Bünyamin Altınay eve gidiyor ve bu 2 bin lirayı ödemeyeceğim diyor. Ödeyeceksin ödemeyeceksin derken arada çıkan tartışma sonrasında Bünyamin Altınay hem kardeşini hem de kardeşinin kocasını öldürüyor. Sonra diğer kardeşi Kadir'i çağrıyor. Kadir'le beraber evlerinin yakınlarındaki kuyuya atıyorlar."

Nasıl taşındılar?
Anlı, öldürülen iki yaşlı insanın taşınmasının tek başına olmasının zor olduğuna dikkat çekerek "İki ağır insandan bahsediyoruz. Bunlar neye bindirildiler, nasıl götürüldüler, nasıl kaldırılıp oraya atıldılar? Çünkü atıldıktan sonra üzeri taşlarla kapatılmış. Herhalde koku çıkmasın diye. Onun üstü otlarla samanlarla kapatılmış. Bu tek başına yapılacak bir iş değil. Genç, delikanlı bir adam olursa belki yapabilir. Acaba suç ortakları kimler olabilir? Jandarmada gözaltılar sürüyor. Nazire Altınay, mikrofonlarımıza da cinayeti itiraf etti." şeklinde konuştu.

Müge Anlı kuyuyu işaret etmişti
Kayıp çiftin arama çalışmaları süresince Anlı, birçok defa kuyu konusuna değinmişti. Şüphelilerden çelişkili cevaplar gelmişti.

Bulunan eşyalar hedef saptırmak içinmiş
Önceki günlerde bulunan halı, gözlük ve eşarpın cinayette arama çalışmalarında hedef saptırmak amacıyla başka bölgelere atıldığı ortaya çıktı. Bulunan eşyaların 15 kilomtere uzaklıkta bulunması çiftin cesedinin ise evlerine sadece 1,5 kilometre uzağında bulunması şaşırtma amacıyla yapıldığını ortaya koydu.

CANLI YAYIN