Müge Anlı’da bir cinayet daha aydınlandı Uysal çiftinin katil zanlısı Bünyamin Altınay cinayeti itiraf etti

GİRİŞ TARİHİ:  13.11.2020, 12:49 GÜNCELLEME TARİHİ:  13 Kasım 2020 Cuma, 13:36
Müge Anlı’da bir cinayet daha aydınlandı Uysal çiftinin katil zanlısı Bünyamin Altınay cinayeti itiraf etti

Kaybolan Cevdet (66) ve Zeliha Uysal (64) çiftinin arama çalışmalarının 16. gününde evlerinin 1,5 kilometre uzağında kuyuda ölü olarak bulundu. Gözaltına alınanlar arasında Müge Anlı'ya da konuk olan yenge Nazire Altınay, cinayeti kocası Bünyamin Altınay'ın işlediğini itiraf etmişti. Yenge Altınay'dan sonra savcı karşısına çıkarılan Bünyamin Altay da ablası Zeliha Uysal ve eniştesi Cevdet Uysal'ı öldürdüğünü itiraf etti. Müge Anlı ekibinin öğrendiği bilgiye göre Bünyamin Altınay savcıya verdiği ifadede kendisine karşı geldiği için öldürdüğünü söyledi. Altınay, katil zanlısı olarak yargılanacak.

Oğlu Altınay Müge Anlı'ya konuştu: Babam da olsa cezasını çeksin
Uysal çiftinin yeğeni olan katil zanlısı Bünyamin Altınay'ın oğlu Ahmet Altınay Müge Anlı'ya konuştu. "Bizim bilgimiz yoktu, biz Denizli'deydik zaten" şeklinde konuşan oğul Altınay, "Kim yaptıysa cezasını çeksin, babam yaptıysa o da cezasını çeksin ömür boyu yatsın" dedi ve baş sağlığı dileyerek konuşmasını noktaladı.

Çobanın dikkatini çekmişti
Köyde çobanlık yapan Abdullah Korkmaz bir kuyu yakınlarında kokuyu fark etmiş, dikkatini kuyuya yeni atılan taşlar çekmişti. Durumu Müge Anlı ekibinin de yanında olduğu köyün muhtarı Kemal Yıldırım'a ihbar etmesiyle cinayetin esrar perdesi çözülmüştü.

2 bin lira için kardeş katili oldu
Anlı, cinayetin nedenini şöyle aktarmıştı: "Arabulucu arayı bulmak için arıyor. Bunlar cinayete vardırıyorlar işi. Arabulucu 2 bin lira verirsen mahkeme açılmaz diyor. Nazire Altınay'ın anlattıklarına göre Bünyamin Altınay eve gidiyor ve bu 2 bin lirayı ödemeyeceğim diyor. Ödeyeceksin ödemeyeceksin derken arada çıkan tartışma sonrasında Bünyamin Altınay hem kardeşini hem de kardeşinin kocasını öldürüyor. Sonra diğer kardeşi Kadir'i çağrıyor. Kadir'le beraber evlerinin yakınlarındaki kuyuya atıyorlar."

CANLI YAYIN