Müge Anlı'dan anlamlı Öğretmenler Günü kutlaması

GİRİŞ TARİHİ:  24.11.2020, 10:47 GÜNCELLEME TARİHİ:  24 Kasım 2020 Salı, 11:27
Müge Anlı'dan anlamlı Öğretmenler Günü kutlaması

Milyonları ekranlara killitleyen atv ekranlarının sevilen programı Müge Anlı ile Tatlı Sert 24 Kasım yayını Öğretmenler Günü kutlaması ile açıldı. Müge Anlı, programa Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenler için söylediği sözleri hatırlatarak başlayarak, "Öğretmenler Günü kutlu olsun. Büyüklerimizn ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz. Öğretmenlerimiz çok kıymetli, hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyoruz." dedi.

Öğretmenler Günü

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında başöğretmenlik ünvanı aldığı tarih Öğretmenler Günü kabul edilmesiyle her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

Anlı'dan kutlama

Müge Anlı programda özel günü kutladı. "Bundan 92 yıl önce tarihler 24 Kasım 1928'i gösterdiğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'nin başöğretmenliğini kabul ettiği gün." diyen Anlı Atatürk'ün 2 sözüne vurgu yaptı. Anlı şöyle konuştu: "Bugünü öğretmenlerimize armağan eden saygıdeğer Ata'm 'Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır' der ve ekler ' Öğretmenler; Cumhuriyet sizden fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.' Öğretmenler Günü kutlu olsun. Büyüklerimizn elleirnden küçüklerimizin gözlerinden öpüyouruz. Öğretmenleirimiz çok kıymetli hepiniz sevgi ve saygıyla kucaklıyoruz."

CANLI YAYIN