Rakipsiz birinci 'Bir Zamanlar Çukurova'

GİRİŞ TARİHİ:  18.12.2020, 10:43
Rakipsiz birinci 'Bir Zamanlar Çukurova'

Perşembe akşamları atv ekranlarında yayınlanan Bir Zamanlar Çukurova, Tüm Kişiler, AB ve 20+ABC1 kategorilerinde en çok izlenen yapım oldu. Yapımını TIMS&B Productions'ın, yapımcılığını ise Timur Savcı ve Burak Sağyaşar'ın gerçekleştirdiği Bir Zamanlar Çukurova'nın yeni bölümü,Tüm Kişiler'de %12,84 izlenme oranı ve %26,19 izlenme payı, AB'de %8,59 izlenme oranı ve 18,72 izlenme payı ve 20+ABC1'de %11,55 izlenme oranı ve %23,02 izlenme payı alarak birinci oldu. Dizi aynı zamanda sosyal medyanın da en çok konuşanları arasındaydı. Bir Zamanlar Çukurova'nın 77.bölümünde #KavuştumDerken etiketi sosyal medyanın gündemindeydi. Çukurova'da ihtiras ve zorbalık sınavlarından defalarca geçen, evlat hasretiyle kavrula kavrula yanan Züleyha ve Yılmaz aşkı beklenen kavuşmaya sahne oldu!

Mutlu son bir kaza ile faciaya mı dönüştü?

Aşkın sınırsız, kavganın ölümüne, umudun inadına yaşandığı Çukurova'da tüm hesapların kapandığı, hikayelerin temiz bir sayfa açtığı bölümde, Yılmaz'ın kazası tüm mutlu anların üzerine siyah bir perde çekti! Yılmaz ve Züleyha'nın, Adnan ile kurdukları mutlu yuvalarına, Müjgan ve Demir'den boşanmış olarak dönecekleri günün sabahında yaşananlar, geleceğe dair tüm mutlu hayalleri de Yılmaz ve otomobiliyle birlikte bir uçurumdan yuvarladı!

Züleyha ve Yılmaz'ın Almanya yolculuğu Adana'dan çıkamadan sona erdi!

Hünkar'ın mevlidinin ardından, Züleyha'nın şerbetlere kattığı uyku ilacı ile adeta tüm Adana derin bir uykuya daldı. İki aşık, kendi çocukları Adnan'ın yanında, annesinden ve babasından bir süreliğine ayırmayı göze aldıkları Kerem Ali ve Leyla ile birlikte Hamburg'a uçacakları Ankara'ya doğru yola çıktılar. Ancak gece uyanıp durumu anlayan Müjgan, Fekeli ve Demir'i haberdar edince, polis arabayı yolda çevirdi!

Karakolda herkes bir araya geldiğinde, kimse ne diyeceğini bilemiyordu. Fekeli'nin müdahalesi ile Müjgan Kerem Ali'yi, Demir kendi kızı Leyla ve kanuni ve duygusal olarak babası olduğu Adnan'ı alıp, eve döndüler. Fekeli, siz isterseniz birlikte kalabilirsiniz dedi ama Züleyha evlatlarından ayrılmak istemedi ve konağa geri döndü.

Sevda, Züleyha'yı teselli ederken kendi evlat acısını mı anlattı?

Demir, iki çocuğunun da artık yanında kalacağını söyleyip, Züleyha'yı kendi odasına yolladı. Yaşadıklarını en başından bu yana Sevda'ya gözyaşları içinde anlatan Züleyha, evlat acısının içini nasıl kavurduğunu bildiğini söyleyen Sevda'yla birlikte ağlamaya devam etti.

Çukurova'da beklenen barış nihayet gerçekleşti!

Gecenin etkisi geçtikten sonra, önce kızgınlıkların alevi sardı ortalığı, ardından sulh havası esti! Hem oğlunu hem torununu bir gecede kaybettiğini düşünün Fekeli, Yılmaz'a gönül koydu ama önce Fikret onu yumuşattı, sonra kendisine yazılan mektubu okudu ve gidip evladına sarıldı! Konakta da herkes Demir'in esip gürleyeceğini düşünürken, bambaşka bir Demir ile karşılaştılar. Fekeli, Müjgan ve torunu Kerem Ali'nin onunla birlikte yaşamasının ve hemen boşanmalarının, Züleyha ve Demir'in de boşanarak, Züleyha ve Yılmaz'ın evlenmelerinin en münasibi olacağını herkese bildirdi.

Demir öfkesini gömdü! Yılmaz'a elini uzattı!

Yılmaz'ın bıraktığı mektubu okuduğunda bile öfkesinden ortalığı yakmaya kalkmayan Demir, artık bu savaşa bir son vermeye karar verdi ve Yılmaz'a gitti. İki ezeli düşman, yeni hayatlarına başlamak için tokalaşarak anlaştılar! Demir istediği zaman Adnan'ı görecektir, Leyla ise Demir'de kalacaktır, ama Züleyha istediği zaman görebilecektir! Demir, hastaneye gidip Müjgan'ın kaldırttığı Züleyha'nın adının yazılı olduğu tabelayı da yerine astırdı. Züleyha, kızı Leyla ve tüm konak halkı ile vedalaşarak, Adnan'ı alıp evden ayrıldı. Yılmaz da Kerem Ali ile vedalaştı ve Züleyha ile yeni evlerine yerleşti.

Saniye, Hünkar'ın serasını yerle bir etti!

Olan biten onca şeye rağmen, konakta bitmeyen tek şey Saniye ve Sevda arasındaki gerginlikti! Sevda, Hünkar'ın serasında çok vakit geçirmeye ve hatta kahve servisini de oraya istemeye başlayınca Saniye yine Hünkar'ın yerine geçemeyeceğini söyledi. Sevda hiç istifini bozmayınca da, boş olduğu bir anda, Saniye kamyoneti ile seraya daldı! Hünkar'ın kullanamadığı serayı, Sevda'ya da yar etmedi!

Züleyha ve Yılmaz'ın kaderinde kavuşmak yok mu?

Boşanma davası günü Demir, Adnan'ı görmek için geldi ve sonra da Züleyha ile birlikte adliyeye doğru yola çıktılar. O sırada, Müjgan evde, Kerem Ali'yi bir saniye yalnız bıraktı ve çocuk koltuktan düştü! Müjgan onu apar topar hastaneye götürürken, durumdan endişe eden Nazire de Yılmaz'a haber verdi. Oğluna bir şey olduğunu düşünen Yılmaz, son sürat hastaneye doğru yola çıktı. Çok önce evden çıkan Demir ve Züleyha'yı tehlikeli bir şekilde sollayan Yılmaz biraz ilerde direksiyon hakimiyetin kaybetti ve uçuruma yuvarlandı! Demir ve Züleyha'nın gözü önünde araba defalarca takla atarak aşağı uçtu! İstanbul'da kaderlerine kara yazı yazılan Züleyha ve Yılmaz, temiz bir sayfa açmaya Çukurova'ya gelmişlerdi! Defalarca ayrılan ve yine defalarca buluşan kaderleri, hikâyenin tüm kahramanlarının da kabulü ile temiz bir sayfayı açmaya saatleri sayıyordu! Yılmaz o arabadan sağ çıkabilir mi? Demir ve Züleyha onu kurtarıp, hepsinin hikâyelerinin yeni sayfalarına birlikte geçebilirler mi?

Bir Zamanlar Çukurova 77. Bölümü izlemek için tıklayın

CANLI YAYIN