Havalar nasıl olacak?

GİRİŞ TARİHİ:  31.05.2010, 14:50

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...
Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve batısı,İç Ege, Göller Yöresi , Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu (Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyıları, Ankara ve Çankırı çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR:
Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu batısı ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ve batısı kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU:
Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, akşam saatlerinden sonra Ankara ve Çankırı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık kıyıları ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu), akşam saatlerinden sonra kıyıları (Zonguldak, Bartın ve Sinop) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

DOĞU ANADOLU:
Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu geçecek.
CANLI YAYIN