Para harcayacak zamanımız yok

GİRİŞ TARİHİ:  10.12.2010, 10:29 GÜNCELLEME TARİHİ:  10 Aralık 2010 Cuma, 10:30

atv ekranlarındaki ikinci sezonu başarıyla devam eden 'Gönülçelen' dizisinin yönetmeni Serkan İpekören, çalışmaktan hiçbir şeye vakit bulamadıklarını söyledi

atv ekranlarındaki ikinci sezonu başarıyla devam eden 'Gönülçelen' dizisinin yönetmeni Serkan İpekören, çalışmaktan hiçbir şeye vakit bulamadıklarını söyledi

Tuba Büyüküstün ve Cansel Elçin'in başrolünü paylaştığı 'Gönülçelen' dizisinin yönetmeni Serkan İpekören, 15 yıllık deneyimine rağmen 'Gönülçelen'le ilk ciddi yönetmenlik sınavını veriyor. Sezon başında dizinin önceki yönetmeni Cevdet Mercan'ın sinema filmi yapmak istemesiyle yönetmenliği devralan İpekören, 15 bölümdür yönetmen koltuğunda oturuyor. Olumlu tepkilerden ve reytinglerin yükselmesine dair haberlerden çok mutlu olduğunu belirten İpekören, bu başarıyı ekip arkadaşlarıyla birlikte kazandıklarını belirtmeyi de ihmal etmiyor.

BU HALE BİZ GETİRDİK
'Gönülçelen' ilk yönetmenlik deneyiminiz değil mi?
'Gönülçelen' bu derece göz önünde olan bir işteki ilk yönetmenliğim. Ama 15 yıllık bir deneyimim var. Daha önce 'Pulsar'ı çekmiştim. Başrolde bir köpek olduğu ilginç bir deneyimdi benim için. Ayrıca ikinci yönetmen olarak 'Bu Kalp Seni Unutur mu', 'Hırsız Polis' ve 'Kızlar Yurdu'nu çekmiştim.

Ekip ve oyuncu yönetiminde nasıl bir tavrınız var?
Ben bağırıp çağırmayan bir adamım. Herkes yapması gerekeni yaptığında sorun olmuyor. Bir otorite yaratma çabası içinde olmadım.

Dizilerdeki yoğun çalışma koşulları sizin setiniz için de geçerli mi?
Tabii ki. Bu kadar uzun süre çalışıp kendimizi paralamaktan mutlu değiliz. Önceden böyle değildi. Bunu bu hale getiren biziz. Önceden 45-50 dakika çekerdik. "105 dakika yapalım, üç reklam alalım" hırslarıyla matematiğe girildi. Bizim işimiz matematik olmamalı.

OĞLUMU GÖREMİYORUM
Pişman mısınız bu sektöre girdiğiniz için?
Hiç değilim. Severek yapıyorum. Şartlar daha iyi olsa ve yaşamaya vakit ayırabilsek çok daha mutlu insanlar olacağız. Ama olmuyor. 20 saat çalış, çocuğunu, eşini görme, arkadaşlarınla iki laf etme... Hayat da bir şekilde akıp gidiyor. Benim üç yaşında bir oğlum var. Her boşluğumda ona koşuyorum ama gözlerini açık gördüğüm anları yakalayamıyorum, hep uyurken görüyorum.

Ama iyi paralar kazanıyorsunuz..
Birçok mesleğe göre iyi paralar kazanılıyor. Ama bizden az kazananlar en azından paralarını harcayabiliyorlar! Biz kazandığımızı harcayacak vakit ve yer bulamıyoruz. Çok ağır şartlarda çalışıp bünyemize zarar veriyoruz.

TUBA ASLA GEÇ GELMEZ
Yıldız oyuncular kaprisli olur derler. Tuba Büyüküstün ve Cansel Elçin öyle mi?
Ben bugüne kadar Tuba'nın bir kere bile geç geldiğini görmedim. Sahnelerine çalışarak gelir. Cansel de, Tuba da gayet çalışkanlar. Tuba ne kadar yorgun olursa olsun fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmaz. Burnu havada diyebileceğim bir durum görmedim.

AKILLI VE GÜZEL
Tuba Büyüküstün'ün oyunculuğunu nasıl buluyorsunuz?
Türkiye'nin en iyi beş oyuncusunu sorsanız Tuba'yı mutlaka sayarım. Tuba çok akıllı ve mantıklı biri. Çok da güzel. İyi de bir oyuncu. Tuba'da bir sürü özellik bir araya gelmiş, bunların bir araya geldiği çok fazla kişi bulamazsınız. Önü çok açık.
"Hasret'in çiçekçi kız halinden çıkıp şehirli olması sevilmedi" şeklinde eleştiriler var... Ben tam tersini düşünüyorum. 'Hasret'in saflığı, karakteri değişmedi. Sadece başka bir dünyaya girdi.
CANLI YAYIN