Rolüm birçok kadının bire bir aynısı

GİRİŞ TARİHİ:  25.12.2010, 14:22 GÜNCELLEME TARİHİ:  25 Aralık 2010 Cumartesi, 16:19

atv ekranlarının sevilen dizisi 'Bitmeyen Şarkı'da 'Kevser' karakterini canlandıran Betül Çobanoğlu, başarılı oyunculuğuyla kendinden söz ettiriyor. Son dönemde yıldızı parlayan isimler arasında yer alan Çobanoğlu ile oyunculuk kariyerini ve dizide canlandırdığı karakteri konuştuk...

atv ekranlarının sevilen dizisi 'Bitmeyen Şarkı'da 'Kevser' karakterini canlandıran Betül Çobanoğlu, başarılı oyunculuğuyla kendinden söz ettiriyor. Son dönemde yıldızı parlayan isimler arasında yer alan Çobanoğlu ile oyunculuk kariyerini ve dizide canlandırdığı karakteri konuştuk...

Hacettepe Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun olmuş bir oyuncu olarak bu işe ilk başlarken televizyon dizilerinde rol alma gibi bir idealiniz var mıydı? Pek düşünmemiştim açıkçası. O zamanlar bu kadar çok dizi çekilmiyordu zaten. Benim kafamda Devlet Tiyatrosu vardı. Birkaç arkadaşımla sınav açılsın diye bekledik ama olmadı. 1997'de İzmit Şehir Tiyatrosu kuruldu, oraya girdim. O tarihten bu yana tiyatroda oyuncu olarak çalışıyorum. 2000'li yıllarda da TV dizilerinde oynamaya başladım.

KADERİNE RAZI OLMUŞ

Dizideki karakterinizden bahsedebilir misiniz?
'Kevser' çok güçlü bir kadın. Kırılgan yanlarını pek göstermeyen, mücadeleci, koruyucu ama bizim toplumda pek çok kadın gibi biraz da kaderine razı olmuş bir kadın. Pişmanlıkları var, mesela okumak yerine erken yaşta 'Servet' ile evlenmiş olması... Hem erken hem de yanlış bir adamla evlenmiş. Bunların farkında, bu yüzden bir yandan kendi hayatını toparlamaya çalışırken diğer yandan da kız kardeşini doğru yönlendirmeye çalışıyor. Korktuğu, kaygılandığı ve kızdığı zaman annesinin baskın tarafları ortaya çıkıyor.
Canlandıracağınız karakterlere ön hazırlık yapıyor musunuz?
Senaryoyu okuyup karakter üzerine kafa yoruyorum. Ama dizi mantığında karakterler ve hikayeler çok tanıdıktır genellikle. Dolayısıyla çok yoğun bir ön hazırlık gerektirmez. Ama bazı kararlar verirsiniz, seçimler yaparsınız. Bunlar çok belirleyicidir; farklı kılan ise detaylardır. En önemlisi de karakteri gerçek kılabilmek için ondan yana ve içten olmalısınız. '

KEVSER' HAKLI
'Kevser'e hak verdiğiniz oluyor mu?

Siz de onun gibi mi davranırdınız böyle bir durumda? 'Kevser'e elbette hak veriyorum. Sonuna kadar mücadele etmek zorunda. Varlığını adadığı her şey tehlikede. Her şeyi kaldırır ama çocuğundan vazgeçmez. Vazgeçemez! 'Kevser'in koşullarında olsam ben de öyle davranırım. Ancak 'Kevser' birinin kaleminden dökülüyor nihayetinde, ben ise kendi seçimlerimi yapıyorum. Ve bu seçimleri yapmazdım.
Gelecek bölümlerden ipucu verebilir misiniz? Gelecek bölümleri ben de bilmiyorum ama tahminimce 'Feraye' bir atak yapacak çocuk konusunda. 'Yaman' gerçeği öğrenir mi diye meraktayım ben de.

ERKEKLER DE AYNI
Türk kadınlarının genel durumu 'Kevser' gibi diyebilir miyiz?

Toplum baskısınamaruz kalan vs... Evet, çıkış yolu bulamayıp hayatına razı olan çok kadın var. Canlandırdığım karakter, birçok kadının bire bir aynası aslında... Ve de birçok erkeğin... Sadece kadın sorunu da değil bu. Bence yaşanan tüm bu sorunun temelinde eğitimsizlik yatıyor.
CANLI YAYIN