Zekan yoksa güzellik yetmez!

GİRİŞ TARİHİ:  30.12.2010, 10:17 GÜNCELLEME TARİHİ:  30 Aralık 2010 Perşembe, 10:17

Türkiye’nin en güzel kadın spor spikeri olarak gösterilen Burcu Esmersoy, erkek dergisi Esquire tarafından dünyanın en seksi kadınlarından biri seçildi. Son dönemlerde katıldığı dans yarışmasıyla da adından söz ettiren Esmersoy, Şamdan Plus dergisinden Öykü Yazıcıoğlu’na güzellik ve seksilik kavramlarıyla ilgili düşüncelerini ve özel hayatını anlattı....

Türkiye'nin en güzel kadın spor spikeri olarak gösterilen Burcu Esmersoy, erkek dergisi Esquire tarafından dünyanın en seksi kadınlarından biri seçildi. Son dönemlerde katıldığı dans yarışmasıyla da adından söz ettiren Esmersoy, Şamdan Plus dergisinden Öykü Yazıcıoğlu'na güzellik ve seksilik kavramlarıyla ilgili düşüncelerini ve özel hayatını anlattı....

Esquire'ın seçtiği 'En Seksi Kadınlar Atlası 2010'da tek Türk olarak yer almak nasıl bir duygu?
Liste 'Sevdiğimiz Kadınlar' başlığı ile yayınlanıyor ve böyle bir listede ilk kez bir Türk kadını yer alıyor. Bence ilk olarak işin bu tarafına açıklık getirmek gerek. Hayatımın hiçbir evresinde 'seksi' olmak veya öyle anılmak için çaba sarf etmedim ama kişilerin sizi nasıl değerlendirdiklerine karışamıyor veya müdahale edemiyorsunuz. Böyle bir şey kimsenin imajına zarar vermeyeceği gibi benim imajıma da zarar verecek bir şey değil.

İÇ GÜZELLİK ÖNEMLİ
Anketi incelediğinizde ne düşündünüz, gerçekten de doğru isimleri seçmişler mi?

Diğer isimlerin hepsine bakmadım ama aynı sayfada yer aldığım isimlere baktım. Meslekleri ve fotoğrafları ile benden oldukça farklı olduklarını gördüm. Ama listedeki isimlerin hepsinin çok güzel ve seksi olduğunu söylemeden de geçemeyeceğim.

Güzellik anlayışınızı nasıl tanımlarsınız?

Fiziksel bazı kriterleri var bu işin ama herkese göre değişiyor açıkçası. Kimisi için sarışınlar güzeldir kimisi için balık etli kadınlar. Kimisi için esmerler güzeldir, kimisi için zayıf olanlar. Bana göre güzellik çok göreceli. "Asıl önemli olan insanın içinin güzelliği" diyerek çok klişe bir cevap vereceğim maalesef. Çünkü bu konuda farklı düşünmüyorum.

DÖNÜM YAŞI 31
Bir kadının güzelliğini ortaya koyabilmesinin sırrı nedir? Kendine güveni mi, akıllı, bilgi sahibi olması mı?
Hepsi ve ben bunların hepsini bir arada tutmaya çalıştım hep.

Size göre bir kadın gerçek anlamda ne zaman güzelliğinin doruğundadır?
Güzel olduğunun farkında olmadığında veya bunu umursamadığında o kadın gerçekten de güzeldir bana göre.

Güzellik ve seksapel hangi özelliklerle birleşirse kusursuzluğu yakalar?
Kesinlikle zeka. Çünkü üçbeş sene sonra güzellik ve seksapel gidince ne yiyip ne içilecek ve de neyle?

İlk gençlik yıllarınızla bugünü karşılaştıracak olursanız hayata bakış olarak dramatik değişiklikler var mı?
Hem de nasıl... Ama bu olgunluk yaşla değil de yaşananlarla geliyor insana. Yaş mevhumu pek etkili değil benim hayatımda ama evet 31 yaş sonrası gerçekten kadın oluyorsunuz. Bu durum anlatılamayacak bir duygu.

DEĞİL EVLENMEYE, ÇİCEĞİMİ SULAMAYA BİLE VAKTİM YOK!
Kendinizi güzel bulur musunuz, yani kendinizle barışık mısınız?
Güzellik, içten gelen bir şey, yani biraz iyi insan olmakla ilintili. Güzel olduğumu düşünüyorum.

ARZUM, TUTKUM YOK
Sizce insanlar neden seksi görünmeye çabalarlar?
Kendilerini iyi hissetmek için başka insanların onayına ve beğenisine ihtiyaç duyuyorlar bence ve bunu elde etmek için en etkili ve hızlı yöntemin bu olacağını düşünüyorlar.

Kendinizde beğenmediğiniz bir fiziki özelliğiniz var mı?
Yok, kendimle barışık biriyim.

Esmersoy özel hayatında nasıl bir kadın? Arzuları, tutkuları neler?
İyi huylu, bazen fevri, manyak, komik. Arzusu yok, tutkusu ise hiç yok.

"Bir daha evlenmem" mi diyorsunuz yoksa ikinci evliliğe sıcak bakıyor musunuz?
Şu an bu konu üzerinde düşünecek vaktim bile yok. Evlilik çok fazla emek gerektiriyor, evimdeki bonzai bile hayatta kalmak için kendi kendine çaba sarf ediyor. Haftada bir suya ihtiyacı var, bazen onu bile unutuyorum. Yani o ekstra emek, enerji ve hevese sahip değilim şu sıralar.

'Yok Böyle Dans' yarışmasına katılmaya nasıl ikna oldunuz?
Acun projenin hayır amaçlı olduğunu anlattı. İş yerimden olumlu bir cevap gelirse katılabileceğimi söyledim. Yöneticilerim de katılmama izin verdi.











CANLI YAYIN