60 bini süpürdü!

GİRİŞ TARİHİ:  27.06.2012, 10:46 GÜNCELLEME TARİHİ:  27 Haziran 2012 Çarşamba, 10:46

Kim Milyoner Olmak İster'e katılan temizlikçi Zeynep Tataş Tak herkesi şaşırttı. 60 bin TL'yi kazanan kadın gözünü 125 bine dikti...

İlgiyle izlenen ve ilginç konuklarının verdiği yanıtlar ile sürekli gündeme gelen Kenan Işık'ın sunduğu " ?" adlı yarışma programı, yine ilginç bir yarışmacıyı ağırladı. Önceki gece ATV'de yayınlanan programa İstanbul'dan katılan ve kocası hamal olan temizlikçi adlı kadın yarışmacı damga vurdu.

BORÇTAN KURTULDUM
Evlere temizliğe giderek evini geçindirdiğini söyleyen 46 yaşındaki kadın izleyenleri şaşırtarak, profesörlerin, üniversite öğrencilerinin ve öğretmenlerin eli boş döndüğü yarışmada 9 sorunun tamamına doğru cevap verdi. Zeynep Tataş Sak hem kendisinin hem de kocasının yaptığı işle gurur duyduğunu söyleyince alkış aldı. Zeynep Tataş Sak, 60 bin liraya ulaşınca 'Kurtuldum borçtan. Ev yaptırdım... Çimentocu, boyacı.. Hepsinin borcu çıktı. Ev için altın üzerinden borç aldım, altın fırlayınca borçlar artmıştı' diye bağırdı. İlkokul mezunu kadın yarışmacı sürekli kitap okuduğunu, kitapları temizliğe gittiği evlerden ödünç aldığını söyledi. Zeynep Hanım, bir sonraki programda 125 bin TL için yarışacak.

UZMANLAR NE DİYOR?
Uzmanlar, yarışmanın sorularının internette bulunabilecek basit sorular olmadığını ve akıl yürütülerek çözüldüğünü söylüyor. Bu nedenle eğitim seviyesi daha düşük olanlar şaşırtıcı şekilde başarılı olabiliyor. Eğitimli ve zeki insanlar ise biraz heyecan, biraz şans, biraz da hayatın tam içinde olmamalarından dolayı erkenden elenebiliyor. Ayrıca yarışmanın ev ortamı değil de stüdyo atmosferinde olması da yarışmacıları etkiliyor.

MECLİSİ BİLMEYEN SİYASET BİLİMCİSİ
Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmaya 3 Mart'ta katılan Siyaset Bilimi öğrencisi Gözde Umay, "TBMM başka hangi adla anılır" şeklindeki sorusuna "Yüce Divan" cevabı vererek elenmişti. Umay'ın verdiği yanıt, ertesi günü çok konuşulmuş ve twitter'da da alay konusu olmuştu.

ÖĞRETMENİ FENA YAKTI
11 Haziran'da ise üniversitede tarih okuyan İbrahim Cebe, üç ülkeye birden sınırı olan ilimizi, telefonla coğrafya öğretmenine sormuştu. Ancak telefonun ucundaki Zehra Esra Balkan isimli coğrafya öğretmeni, Iğdır yerine Hakkari cevabı vererek, herkesi şaşırtmıştı.

HARVARDLI GENÇ 3. SORUDA ELENDİ
Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan ve Harvard'da araştırma görevlisi olarak çalışan Volkan Karabacak ise ilk soruda joker kullanmış, 3. soruda ise "Hangisi sırasında külah içinde lokum, akide şekeri verilir" sorusuna Mevlit yerine kına cevabı vererek elenmişti.

Mevlüt YÜKSEL
, Takvim, 27.06.2012
CANLI YAYIN