16 Eylül 2021, Perşembe 08:00

Kahvaltı Haberleri 1069. Bölüm

Türkiye'nin 2023 hedefleri

6. Anadolu Medya Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 Türk milletinin yeniden şahlanışının sembolüdür" dedi. Her tarafı lime lime dökülen bir Türkiye özlemi olanların mevcut olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi 2023 hedefleri rayında tutarak vaktimizi heba etme girişimlerini boşa çıkardık" diye konuştu.

Sığınmacılar, ülkelerine dönüyor

Türkiye'deki sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi için çalışmalar başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun paylaştığı bilgilere göre 2019 yılından bu yana 462 bin 26 Suriyeli kendi isteğiyle ülkesine döndü. Yaklaşık 5 milyon mültecinin bulunduğu Türkiye'de kaçak göçmenlerle de mücadele devam ediyor.

Toplu taşımada 'kanka' krizi

İETT'ye ait otobüslerin sık sık bozulması büyük bir kriz yaratıyor. Toplu taşıma çilesi günden güne artarken konuyla ilgili önemli bir iddia geldi. Konuyu gündeme getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde konuşan AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, "Arabaların şanzımanının arasına 'kankalık' girmiş" sözlerini kullandı. Araçların bütün bakımları tek bir firmanın aldığını dile getiren Göksu, şirketlerin CHP Milletvekili Özgür Karabat'la bağlantılı olduğunu ifade etti.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN