21 Haziran 2022, Salı 08:00

Kahvaltı Haberleri 1267. Bölüm

Türkiye, güne “Kahvaltı Haberleri” ile başlıyor.

Şaşırtan manzara

İki yıldır dünya Kovid pandemisi nedeniyle adeta kilit altındaydı. Bırakın ülkeler arası yolculuk yapmayı, aylarca kendi sokağımızdan öteye geçemediğimiz zamanlar oldu.

İşte bu görüntü aslında yola çıkmayı, yolculuk yapmayı ne kadar özlediğimizin de ispatı gibi. Görüntüler İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow havalimanından. Terminal son haftalarda o kadar yoğun ki ne havalimanı çalışanları iş yüküne yetişebiliyor, ne de depolar valizleri tutmak için yeterli geliyor. İşte ortaya çıkan manzara da bu. Binlerce bavul, koyacak yer kalmadığı için havalimanının içinde bu şekilde bekletiliyor.

**

Yüzyılın muson felaketi

Dünya'nın hemen her köşesinde ayrı bir iklim krizi senaryosu yaşanıyor. Avrupa sıcak hava dalgaları ile boğuşurken Çin ve Güney Asya ülkeleri son yılların en büyük sel felaketleri ile baş etmeye çalışıyor.

**

19 milyon dolarlık yemek

Bir öğle yemeği için en fazla ne kadar ödenebilir sorusuna astronomik bir yanıt geldi. Dolar milyarderi Warren Buffet ile yemek yemek isteyen bir kişi, açık artırmaya çıkarılan öğle yemeği randevusu için tam 19 milyon dolar ödedi. Para bir yardım kuruluşuna gidecek. Açık artırmayı kazana isim yemek boyunca Buffet ile istediği her konuda konuşacak ama Buffet'ın yatırım planlarını asla soramayacak.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN