Maç Sonuçları

Ankaragücü, Fenerbahçe'yi kupada saf dışı bıraktı!

Geçtiğimiz yıl Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak kupa hasretine son veren Fenerbahçe, bu kez kupaya Ankara deplasmanında veda etti. Ankaragücü, Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek kupada ilk yarı finalist oldu.

Giriş: 28 Şubat 2024, Çarşamba 00:19

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde kupanın son şampiyonu Fenerbahçe, MKE Ankaragücü deplasmanında sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun sergileyen Ankaragücü, güçlü rakibini net bir skorla geçerek yarı finale adım attı.

Başkent ekibi Ankaragücü, maça hızlı başlayan taraf oldu. Emre Belözoğlu'nun ekibi Olimpiu Morutan'ın golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından rakip kaleye daha çok giden Fenerbahçe, rakibinin kontratağına engel olamadı. Ankara'nın sarı lacivertli ekibi, Tasos'un uzak mesafeden bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. Bu golle soyunma odasına 2-0 önde giren Ankaragücü, ikinci yarıda da rakip kalede etkili oldu.

Maçın 69. dakikasında Mert Çetin'in ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmazken 87. dakikada Garry Rodrigues'in ağlara gönderdiği top VAR incelemesinin ardından geçerli sayıldı. Fenerbahçe bu golle Ankaragücü'ne 3-0 mağlup oldu.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde güçlü rakibi Fenerbahçe'yi geçen Ankaragücü, Beşiktaş - Konyaspor maçının galibiyle yarı finalde karşılaşacak.