Krem Dizisinden Anlamlı Mesaj…

GİRİŞ TARİHİ:  22.01.2013, 16:11 GÜNCELLEME TARİHİ:  24 Ocak 2013 Perşembe, 11:25

Ağustos ayından itibaren atv ekranlarında yayınlanmakta olan, yapımcılığını Bando Yapım’dan Müge Turalı Pak, Mehmet Karaca ve Hakan Aksu’nun üstlendiği Krem dizisinin 27 Ocak Pazar günü yayınlanacak olan bölümünde “ Koruyucu Aile” konusu işlendi.

Gönül Elçileri Projesinin en önemli aşamalarından biri olan Koruyucu Aile, Krem dizisinde yer alan Pelin ( Şebnem Zorlu) ve Faruk (Haktan Pak) karakterlerinin çocuk sahibi olamadıkları için Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü'ne başvuru yapması ile senaryoda özenli bir şekilde işlendi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlattığı 'Gönül Elçileri' Projesi, ilk aşamada 'Koruyucu Aile' temasını işleyerek, toplumda Koruyucu Aile kavramı konusunda bilinç ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Tüm illerimizde eş zamanlı olarak, hayata geçen proje, Mülki İdare Amirlerinin eşleri kontrolünde ilerliyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma ŞAHİN'in destekleri ile Krem dizisinde de işlenecek olan "Koruyucu Aile" projesi evli ya da bekar olmaksızın gönülden isteyen herkesin çocuk sahibi olabileceğini vurgulamanın yanı sıra ailesi olmayan çocuklara aile sıcaklığını yaşatabilmeyi hedefliyor.
İki buçuk yıl devam edecek olan Gönül Elçileri Projesi farklı alt projelerden oluşmakta. İlk altı ay "Koruyucu Aile Hizmeti" diğer aylarda da "Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum", "Engelli ve Hizmetlere Erişim", "Aile ve Yoksulluk" ve "Kadın ve Güçlenme" gibi alt projeler ya da ihtiyaca göre başka projelerde hayata geçirilebilecek.

Projeye: www.gonulecileri.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

CANLI YAYIN