Beni görünce gülümseyerek sitem ediyorlar

GİRİŞ TARİHİ:  15.02.2011, 09:17 GÜNCELLEME TARİHİ:  15 Şubat 2011 Salı, 09:26

39 yaşındaki tiyatrocu Erkan Bektaş, ‘Aşk ve Ceza’ dizisinde ‘Yasemin’e delice âşık kötü karakter ‘Yavuz’u canlandırıyor. Set ekibiyle çok iyi anlaştığını söyleyen Bektaş, diziyi ve tiyatro serüvenini anlattı.

39 yaşındaki tiyatrocu Erkan Bektaş, 'Aşk ve Ceza' dizisinde 'Yasemin'e delice âşık kötü karakter 'Yavuz'u canlandırıyor. Set ekibiyle çok iyi anlaştığını söyleyen Bektaş, diziyi ve tiyatro serüvenini anlattı.

* Oyunculuğa, tiyatroyla başladınız. Bu mesleğe adım attığınız ilk yıllardan bahseder misiniz?
Evet, oyunculuğa tiyatroyla başladım ve de tiyatro hâlâ hayatımın tam da orta yerinde... İlk oyunumu oynadığımda lisedeydim. O yaşlarda insan, kendisini çevresine kanıtlayacak bir zemin arıyor ve benim için de o zemin; tiyatroydu. İyi ki de öyle olmuş... Kişinin ufkunu alabildiğine açan, sınırlarını zorlayan ve kendisini sürekli geliştirmesini sağlayan bir meslek oyunculuk... Bu haliyle çok zor ve aynı zamanda çok eğlenceli.

İZLEYİCİ ÇOK DEĞİŞTİ

* O günün tiyatrosuyla bu günün tiyatrosu arasındaki fark ne?
Tiyatrodaki seyircinin değiştiğini söyleyebilirim. O dönemde, tiyatronun yıldızları vardı ve seyirci, onları seyretmeye giderdi. Şimdiyse televizyon yıldızlarını canlı canlı izlemeye gidiyorlar. Popüler kültür, bu kadar belirleyici değildi yani... Politik tiyatrolar ve oyunlar yoğunluktaydı, şimdiyse nerdeyse yok!

* Peki yeni nesil oyuncular hakkında ne düşünüyorsunuz?
Vay bee! Eski nesil oyuncu olmuşuz desenize... (Gülüyor) Bence eskisi yenisi yok bu işte! Her jenerasyonda iyi ve vasat oyuncular var. Oyuncuyu nesle göre değerlendirmek zor... Zihniyet ve anlayış farkı oluyor ama bu da iyi ya da kötü oyunculuğa delalet değil, çoğu zaman. Oyuncunun kendini nasıl yetiştirdiği ve oyunculuğunu nelerle beslediği önemli olan...

* Sizce iyi bir oyuncu olmak için ne yapmalı?
Çok istemek, çok çalışmak, mesleğe başladığın andan itibaren hayatındaki eksi ve artıları göğüsleyebilmek. Ayrıcasağlam bir psikoloji gerekiyor sanırım.

* Dizi, film ve tiyatro üçlüsünden hangisi ait olduğunuz yer?
Kamera oyunculuğunu bu kadar sevebileceğimi hiç sanmıyordum, ama şu an çok seviyorum. Şimdi, bundan 10 yıl önce diyebildiğim gibi, sadece tiyatro yapmak istiyorum diyemiyorum. Bir sıralama yapmam gerekirse; tiyatro, sinema ve dizi diyebilirim.

* 'Aşk ve Ceza' dizisinde oynadığınız 'Yavuz' karakterinin yaptığı kötülüklerden dolayı halktan tepki görüyor musunuz?
Beni görünce, önce gülümseyip sonra Yavuz'un yaptıklarından dolayı sitem ediyorlar. Ben de gülümsüyorum bu tepkilere... Bana genelde 'Bir daha böyle yapma' diye nasihat ediyorlar.

* Televizyon kanalları birbirleriyle dizileri sayesinde yarışıyor. Siz bunca senelik deneyimizle bu dizi tutar diyebiliyor musunuz?
Benim içinde olduğum tutan işler de oldu, tutmayan işler de... Dizinin başarısı, setteki insanların ne kadar huzurlu olduklarıyla ilintili. Ama sürprizler de oluyor.

'YAVUZ'UN HAYATI AŞKLA DEĞİŞİYOR!

* Dizide başından beri oyun oynadığını düşündüğümüz 'Yavuz' karakterinin oyunu gerçeğe döndü diyebilir miyiz?
'Yasemin'e olan hisleri onu nasıl bir yola sürükleyecek? 'Yavuz' hapiste her şeyi planlamış serinkanlı bir adam. Planlarının sağlamlığı da ortada. Planlı olmayan tek şey; aşk ve o da bütün planlarını altüst ediyor.

* 'Yavuz' karakterini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çocuk yaşta kan davasından hapse girmiş bir karakter. Artık hasmının sahip olduklarını istiyor.

* Nurgül Yeşilçay ve Murat Yıldırım'la çalışmak nasıl?
Nurgül Yeşilçay da Murat Yıldırım da sette çok uyumlu ve eğlenceli insanlar... Ben diziye sonradan dahil olduğum halde ekip sayesinde çabuk adapte oldum. 'Aşk ve Ceza' seti, çalıştığım en huzurlu set.


CANLI YAYIN