Yazı-tura sonucu oyunculuğu seçtim

GİRİŞ TARİHİ:  05.12.2014, 10:53 GÜNCELLEME TARİHİ:  24 Mart 2016 Perşembe, 11:01

'Kertenkele' dizisinin 'Komiser Ünsal'ı Erdinç Gülener: Ticaret Lisesi'nde okuyordum. Arkadaşımla Kocaeli Bölge Tiyatrosu'nda yazı-tura attık. Yazı gelince tiyatrocu oldum

ATV'nin sevilen dizisi 'Kertenkele'de 'Komiser Ünsal'ı canlandıran oyuncu Erdinç Gülener, izleyiciden büyük ilgi görüyor. Çok yakında üç sinema filminde izleyeceğimiz Gülener, iki de tiyatro oyununda rol alıyor. Gülener, diziyi ve çalışmalarını anlattı...

OYUNCULUK TESADÜF
Oyunculuğa nasıl başladınız?

Ticaret Lisesi'nde muhasebecilik okudum. Okuldayken sıra arkadaşımla tiyatroya gittik ve oyuncu olmak istedik. Tiyatro eğitimi alalım diyerek, Kocaeli Bölge Tiyatrosu'na gittik. Tiyatroda ses ve vücut açma çalışmaları, bize çok saçma geldi. Sıra arkadaşımla ben, kararsız olunca "Yazı-tura atalım. Yazı gelirse tiyatroya girelim" dedik. İki kere yazı geldi ve biz tiyatroya öyle başladık.

'Kertenkele' nasıl gidiyor?

'Kertenkele'yi çok entresan, yapılmamış bir proje olarak görüyorum. Çok değişik bir konusu var. Kemal Tebrizi'nin çektiği, İran sinemasından uyarlanan bir film. Ben 'Komiser Ünsal'ı canlandırıyorum. 'Ünsal'ın saplantısı 'Kentenkele'... Bir kere yakalamış ve elinden kaçırmış. Bunu da gurur meselesi yapmış ve her elinden kaçırdığında 'itibarım zedelendi' diye çılgına dönüyor.


SİNEMA FİLMİ DE ÇOK İYİ!

'Kertenkele'nin İran sinemasından esinlenme olması sizce doğru mu?

Bunu bir handikap olarak görmüyorum. 'Kertenkele', güzel bir sinema filmi... Bence dizi olarak da yapılabilir. Çünkü konusu entresan. 'Kertenkele'yi çağdaş Robin Hood gibi düşünebilirsiniz. Düşünün hırsız olarak girdiği evin sahibine 'musluk damlatıyor' diye not bırakıyor. Rölümü çok severek oynuyorum.
İlk kez mi bir komiseri canlandırıyorsunuz?
Bu ilk değil, ikinci kez komiseri canlandırıyorum. Bu sezon vizyona girecek olan 'Darbe' adlı sinema filminde de bir cinayet büro amirini oynuyorum. 'İki karakter karışır mı?' diye tereddüt ettim aslında ama bunu tercih etmemdeki sebep 'Komiser Ünsal'ın beni cezbetmesiydi. Şimdiye kadar oynadığım karakterlerin hiçbiri birbirine benzemesin istedim. Zaten roller farklıydı...
Filmle ilgili eleştiriler önemli
'Darbe' nasıl bir film oldu?
Filmde 'Komiseri Metin'i canlandırıyorum. Bir cinayet vakasını araştırırken öldürülmeye çalışılıyor. Başrolü Cansel Elçin'le paylaştığımız film; Ocak ya da Şubat ayında vizyona girecek.

ZORLANMALIYIM
İkinci filminiz 'Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku'... Bu filminizi anlatır mısınız?

Yaz aylarında çektik ve ilk galamızı Altın Portakal'da yaptık. Filmde mimar 'Poyraz'ı canlandırıyorum. Kendine güveni tam. Ayrıca 'Müzeyyen'in en iyi arkadaşı ve patronu. 'Poyraz' biseksüel ve 'Müzeyyen', cinsel kimliğiyle yüzleşmesini sağlıyor.
Filmde çok zorlandığınız bir sahne varmış...
Öpüşme sahnesi zorlandığım sahnedir. Ben oyuncuyum. Zorlanacağımı biliyordum ama gerçekten severek kabul ettim. 'Poyraz' kesinlikle birçok oyuncunun oynamak isteyeceği bir roldür. Bu rolü pek çok oyuncu reddetmiş. Ben seve seve kabul ettim. Film, 12 Aralık'ta vizyona girecek. Tepkileri çok merak ediyorum. Ben oyuncuyum, şartları zorlamak isterim.
Üçüncü filminiz 'Bizim Hikaye'. Onu anlatır mısınız?
Orada savcıyı oynuyorum. Cansel Elçin, Haluk Piyes ve Naz Elmas oynuyor. Çekimleri Sinop'ta yapılıyor.

CANLI YAYIN