5 milyonluk soruyu doğru yanıtlayarak Milyoner tarihine geçti

GİRİŞ TARİHİ:  23.03.2024, 16:24 GÜNCELLEME TARİHİ:  25 Mart 2024 Pazartesi, 00:29
5 milyonluk soruyu doğru yanıtlayarak Milyoner tarihine geçti

Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla atv ekranlarında yayınlanan “Kim Milyoner Olmak İster?”in yeni bölümü heyecan dolu anlara sahne oldu. Dünyanın en çok seyredilen ve en çok kazandıran bilgi yarışması Milyoner’de 5 milyon TL'lik soru ikinci kez açıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Berk Göktaş, yarışmadaki soruları birer birer doğru yanıtlayarak Milyonluk soruya ulaştı. Berk Göktaş, 1 milyonluk soruya verdiği cevap ile 5 milyon TL değerindeki son soruyu açtırdı. Başarısı ile başta sunucu Kenan İmirzalıoğlu, stüdyodaki ve ekranları karşısındaki seyircilerin takdirini toplayan 19 yaşındaki yarışmacı, 24 Mart Pazar 20.00'de atv ekranlarında 5 milyonluk soruyu yanıtladı.

Berk Göktaş'ın 24 Mart Pazar akşamı sorulan 13. soruya doğru cevap verdi ve Milyoner tarihinde ilk kez bir yarışmacı 5 Milyon TL'lik ödülün sahibi oldu.

5 milyonluk soru ne?

Milyonların heyecanla beklediği bölüm Pazar akşamı 20.00'de atv'de ekranlara geldi ve 5 milyonluk soru açıldı.

Milyonların merak ettiği 5 milyonluk soru şu şekildeydi:"Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, "biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diye isyan edip Hz. Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?"

A: Mercimek

B: Soğan

C: Nohut

D: Sarımsak
Doğru cevap: C şıkkı - Nohut

CANLI YAYIN