İyi bir dizi seyirciyi yormaz!

GİRİŞ TARİHİ:  03.03.2012, 14:59 GÜNCELLEME TARİHİ:  03 Mart 2012 Cumartesi, 15:03

atv'nin yeni dizisi Uçurum'da, berber Arif Kurtay rolünde Selçuk Yöntem var. Yöntem dizide, karanlık bir geçmişi olan insanların sıkıştıkça akıl danıştığı birini oynuyor.

atv'nin yeni dizisi Uçurum'da, berber Arif Kurtay rolünde Selçuk Yöntem var. Yöntem dizide, karanlık bir geçmişi olan insanların sıkıştıkça akıl danıştığı birini oynuyor. Yöntem, "Aslında hepimiz bir uçurumun kenarındayız... Bir saniye içinde ne olacağı hiç belli olmayan bir yaşam yaşıyoruz," diyor.


Selçuk Yöntem, atv'deki Uçurum dizisiyle ekrana döndü. Üstelik dizinin kilit adamlarından biri. Şimdilik kendi halinde, ailesiyle yaşayan, insanların dükkanına gelip akıl sorduğu birini canlandırıyor. Ama dizide canlandırdığı karakterin, yani Arif'in geçmişi karanlık. Tüm bunlar dizi ilerledikçe ortaya çıkacak. Uçurum vesilesiyle Selçuk Yöntem'le bir araya geldik. Selçuk Yöntem'le özdeşleşen Adnan Ziyagil karakterini de, çekimlerine Vahide Gördüm'ün rahatsızlığı nedeniyle ara verilen Ayhan Hanım filmini de, Yöntem'in hayata bakışını da konuştuk.

- Uçurum'un senaristi Kerem Deren takip ettiğiniz bir isim miydi?
- Deren'in önceki dizisi Ezel'i çok beğenmiştim. Çok değişik bir rüzgar getirmişti Türk dizilerine. Oradaki matematik çok güzeldi. Ezel'den daha yalın bir dizi Uçurum. Daha açık, net, daha anlaşılabilir; hayatın gerçeklerini, kötü rastlantılarını güzel bir kurguyla toparlamış bir hikaye. Benim çok hoşuma gitti.

- Ezel'deki 'dayı' gibi biri misiniz siz?
- Sırları olan bir adam. Yavaş yavaş açılımı olacak bir rol. Dramatik bir hikayede açılımın ağır ağır olması, benim çok hoşuma gidiyor. Sahici bir olay olması da çok ilgimi çekti. Dizinin ismi de çok hoşuma gitti, aslına bakarsanız hepimiz bir uçurumun kenarındayız... Bir saniye içinde ne olacağı hiç belli olmayan bir yaşam yaşıyoruz. Bu dizide de durum bu.

- Konu da çok ilginç ve çarpıcı...
- Evet, kimsenin işlemediği bir konu. Hayatımızın içinde bir konu. Bu sirkülasyon Trabzon'da başlamıştı. Sonra çok farklı bir üslup kazanmaya başladı. Bu dizide Doğu Bloğu'ndan iyi niyetle gelen, sırf Moldovalı olduğu için bir doktorun başına gelenleri görüyoruz.

SONAT BAHAR'IN HABERİNİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

CANLI YAYIN