Temposu hiç düşmeyen bir dizi yapıyoruz

GİRİŞ TARİHİ:  20.02.2015, 10:25 GÜNCELLEME TARİHİ:  20 Şubat 2015 Cuma, 10:25

ATV'de yayınlanan 'Kara Ekmek' dizisinin 'Hale'si Başak Daşman: Her bölümün finali, enteresan bir noktada kalıyor. Her karakterin farklı hikayesi var. Temposu hiç düşmeyen bir dizi yapıyoruz

Başak Daşman, ATV'de yayınlanan 'Kara Ekmek' dizisinde 'Hale' karakteriyle ekrana geliyor. Daha önce kötü ve saldırgan karakterlerde görmeye alışık olduğumuz oyuncu, bu kez 2.5 yaşındaki kızını kaybetmiş acılı bir anneyi canlandırıyor. Bu sezon yoğun bir tempoda çalışan Daşman, rol aldığı filmlerle de dikkat çekiyor. Dizinin yanı sıra geçen hafta vizyona giren 'Yav He He' adlı filmde rol alan ve 3 Nisan'da izleyiciyle buluşacak olan 'Tehlikeli Flört' adlı filmde de oynayan Başak Daşman'la yeni projelerini ve özel hayatını konuştuk...

'Kara Ekmek' ekrana hızlı bir giriş yaptı. İlk bölümden itibaren hikaye çok çabuk gelişti. Bu tempoda devam edecek mi?
Ben de senaryoyu okurken "İlk bölümlerdeki finallerden sonra ne olacak?" demiştim. Ancak her bölümün finali, enteresan bir noktada kalıyor. Her karakterin farklı hikayesi var. Temposu hiç düşmeyen bir dizi yapıyoruz.

DİYALOGLAR ÇOK DOĞAL
Dizide karakterlerin bazılarının arasında gündelik yaşantıdaki gibi konuşmalar geçiyor. Sizce, hikayenin yanı sıra bu doğal diyaloglar da izleyicinin ilgisini çekiyor mu?
'Kara Ekmek', içinde bir sürü acı barındıran bir hikaye. Ekranda bu tarz şeyleri izlemeyi seviyoruz. Her sahnede bir hareket ve aksiyon var. Onların bu şekilde bir araya gelmiş olması enteresan. Bir de dizinin dokusu çok güzel. Gecekondu sahnelerinin çekildiği yeri herkes çok farklı buldu. Ben de gecekondu karakterlerinin konuşma şekillerini çok doğal buldum. Diyaloglar çok güzel akıyor. 'Asiye'nin konuşma şeklini de çok sevdim.

Sizi daha önce kötü karakterlerde görmüştük. 'Hale'yi canlandırmak nasıl bir deneyim oldu?
'Hale', kendi depresyonunu içinde barındıran bir karakter. Daha önce oynamadığım bir şeydi. Bu benim ilgimi çok çekti. Böyle bir hikayenin içinde sessiz kalmak mümkün değil. O da bir süre sonra dişlerini çıkartacak.

'Hale', 2.5 yaşındaki kızını kaybettikten sonra hayatı değişmiş. Bir kadın olarak onun yaşadıklarını canlandırmak size ne hissettiriyor?
O duygunun içine girmek çok doğru değil. Çok ürkütücü bir duygu. İnsanın başına gelecek en kötü şey, evladını kaybetmektir. O duygunun içinde çok kalmamaya çalışıyorum.

İSTEKLERİM İÇİN ÇABALARIM
'Hale' hırsları, kompleksleri olan biri mi?
Hırslı bir karakter. Orta halli bir aileden gelip, annesinin mücadeleleriyle eğitim alıp okulunu bitirmiş. Zenginliği sonradan görmüş. Elde ettiklerini kaybetmek istemediği için geriliyor.

Siz hırslı mısınız?
Eskiden sorsaydınız, "Hırslarım vardır" derdim. Ancak şimdi bir şeyler elde etmek için hayatımda değer verdiğim şeylerden vazgeçmem. Olmasını istediğim şey için çabalarım, mücadele ederim sadece. Gençken hayatın daha başka bir yer olduğunu sanıyorsun.

BENİ SETTE ÇOCUK SANDILAR
Uzun yıllardır oyunculuk yapıyorsunuz. Görünümünüz hiç değişmedi. Bu özel bir tercih mi?
Makyajlı halimle makyajsız halim çok farklı. 'Tehlikeyle Flört' isimli filmi çekerken sete gittiğim ilk gün beni çocuk sanmışlar. Sonra makyaj yaptırınca "Ne zaman geldin?" diye sordular. Tanımamışlar. Kardeşim pilates hocası, ben de pilates yapıyorum.

Uzun yıllar yüzmüşsünüz. Oyunculuk yapmasaydınız spora mı yönelirdiniz?
Ben tiyatroyu seçtim ama bu işi yapmasaydım sporcu olurdum. Futbola da bayılırım. Ortaokuldayken oynamıştım.

Sevgiliniz var mı?
15 aydır bir ilişkim var. Çok mutluyum. İnsanın ilişkisinde mutlu olması çok önemli. Ne olursa olsun insanın özel hayatı mutsuz olduğunda hiçbir şey iyi gitmiyor gibi geliyor. Bunu ilk defa bu dönemde anladım.
CANLI YAYIN