Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'ndan "Sevgi İzi"ne Destek

GİRİŞ TARİHİ:  19.12.2015, 10:59 GÜNCELLEME TARİHİ:  19 Aralık 2015 Cumartesi, 11:01

Yıllardır programında kayıp kişilerin bulunması için öncülük eden ve bugüne kadar birçok kaybın yakınlarıyla buluşmasını sağlayan Müge Anlı’nın hayata geçirdiği “Sevgi İzi”ne, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’ndan destek geldi.

"Sevgi İzi", zihinsel engelli, Alzheimer ve benzeri rahatsızlıkları bulunan ve kaybolma ihtimalleri yüksek olan kişilere daha çabuk ulaşılmasını sağlamak amacıyla başlatılmıştı.

Projeye göre, kaybolma ihtimali yüksek olan kişilerin koluna dövme ile
"Sevgi İzi"ni belirten bir rakam işleniyor ve bu rakam www.benibuldular.com sitesinde kayıt altına alınıyor.

Geçtiğimiz gün bu konuya değinen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, proje ile ilgili açıklamada bulundu:

"Müge Anlı'nın başlattığı "Sevgi İzi" kampanyası, kayıp insanların bulunabilmesi için güzel bir uygulama. Kendisini ve ekibini tebrik ediyorum. Önceden bu rahatsızlıkları olan kişilere kolye, bilezik takılırdı. Ama bu tarz şeyleri kaybetmek çok kolay olduğundan, bu projede dövme yapılması düşünülmüştür. İnsanlar, bu sistem sayesinde kolayca bulunabilecek. O yüzden buradaki dövmenin haram kılınan dövmeyle ilgisi yoktur. Bu hayatı etkileyen tıbbi bir ihtiyaçtır ve keyif için yapılandan farklıdır."

Açıklamaları kendi yayınında yeniden ekrana getiren Müge Anlı,
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun söylediklerine çok sevindiğini, bunu duyuran ve destek olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.
CANLI YAYIN