Bu sezon da gündemi Müge Anlı belirledi

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Bu sezon da gündemi Müge Anlı belirledi

2008’den bu yana atv ekranında yayın hayatına devam eden Müge Anlı ile Tatlı Sert, muhteşem bir sezonu daha geride bırakarak, dün (24 Haziran Cuma) sezon finali yaptı.

Yaklaşık 10 aydır süren bu maratonda Müge Anlı ve ekibi birçok kayıp buldu, cinayetleri adım adım aydınlattı, ülkenin hemen her yerine tekerlekli ve akülü sandalyeleri dağıtarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Öğrencileri de unutmayan Anlı, binlerce öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımında bulundu. Bunların yanı sıra aldığı ödüllerle de adından söz ettiren Müge Anlı, başlattığı "Sevgi İzi" ile Türkiye'nin sınırlarını aşan bir projeye de imza attı.

Müge Anlı ile Tatlı Sert, Kantar Medya'dan alınan verilerle gün içerisinde yayımlanan 100 programın yer aldığı reyting ölçümlerinde, sık sık gündüz kuşağının birincisi oldu. Program ayrıca gün içerisindeki en yüksek izlenme paylarına ulaştı ve Prime Time'da yayınlanan tüm dizi ve programları geride bıraktı.

14 faili meçhul cinayet Müge Anlı'da adım adım aydınlatıldı…

Hemşire Güler Subaşı Cinayeti: Artvin Hopa'da yaşayan 46 yaşındaki iki çocuk annesi Güler Subaşı kaybolmuştu. Canlı yayına katılan kardeşi ve abisi kardeşlerinin hayatından endişe ettiklerini, kardeşlerinin eşi tarafından sürekli olarak şiddete maruz kaldığını anlatmışlardı. Diyanet İşleri'ne bağlı, Hopa'da imam olan Yaşar Subaşı baş şüpheliydi fakat iddiaları kabul etmemişti. Program muhabiri canlı yayında Güler Subaşı'nın yaşadığı binanın içerisini gösterirken, Müge Anlı'nın dikkatini asansör boşluğunun önündeki kan izleri ve asansörün arızalı olması çekmişti. Yayını takip eden Hopa Emniyet Müdürlüğü de bu anı gördükten sonra harekete geçmiş ve binadaki asansör boşluğunda Güler Subaşı'nın cansız bedeni bulmuşlardı.


Ramazan Işık Cinayeti: 22 yaşındaki Ramazan Işık, taksicilik yaptığı Konya'dan esrarengiz bir şekilde kaybolmuştu. Kayıptan 2 gün sonra Ramazan'ın kullandığı taksi Gebze'de kapıları açık, koltukta kan izleriyle birlikte bulundu. Aracın bulunmasından sonra aile Müge Anlı'ya gelerek bu konuda yardım istedi. Oğullarının kaybında ailenin şüphelendiği bir durum yoktu. Çevresini mercek altına alan Müge Anlı, cezaevi firarisi olan arkadaşı Murat'ı mercek altına aldı. Arkadaşı Murat, benim de ciğerim yanıyor, Ramazan benim arkadaşımdı. Araçtaki kan izlerini duyunca ben de perişan oldum diyerek suçlamaları kabul etmemişti. Fakat cezaevi firarisi olması ve şüpheler doğrultusunda gözaltına alındığı anda cinayeti işlediğini itiraf etti.

Fatma ve Eyüp Teryaki Cinayeti: İbrahim(75) ve Fatma(76) Teryaki çifti 6 Ocak'ta, yaşadıkları evde, av tüfeğiyle vahşice vurularak öldürülmüştü. Çocukları katillerin bulunması için Müge Anlı ile Tatlı Sert programına konuk olurken, herkes gibi onlar da çıkacak sonucu merakla bekliyorlardı. Cinayet ilgili bazı detaylar Müge Anlı'nın ve Jandarma ekiplerinin dikkatini çekmişti. Yaşadıkları köyde dolaşan söylentilere göre bu cinayet torunları tarafından işlenmiş olabilirdi. Söylentilerin doğruluk payını araştıran Müge Anlı'nın bulduğu deliller Jandarma Komutanlığı tarafından dikkate alındı ve torun Erdoğan Teryaki, kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak, Nevşehir E Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.

Alman Rita Dari Winkler: 38 yaşında iki çocuk annesi olan Rita Dari, Almanya'yı bırakarak aşık olduğu adam Ali Kemal'in peşinden Türkiye'ye geldi. Ailesine geri döneceğini söyleyen genç kadın, aradan günler geçmesine rağmen dönmedi. Kendisinden haber alamayan ailesi birlikte olduğunu bildikleri Ali Kemal'den şüphelenmeye başladı ve kaybın 33. gününde programa başvuruda bulundu. Olaylar Rita Dari'nin aşık olduğu Ali Kemal Bey'in yayına bağlanmasıyla daha da hızlı çözüldü. Dost olduklarını söyleyen Ali Kemal Bey'in ifadeleri çelişkilerle doluydu. Yayının ikinci gününde bir ihbar geldi ve tüm olayın çözülmesini sağladı. Ali Kemal, yaşadığı köyde kurban kestiğini, tarlarlarda birçok çukur kazıp toprak çıkardığını ve sahip olduğu bir binanın dükkânında beton dökme çalışması yaptığı öğrenildi. Yayını ihbar olarak sayan emniyet yetkilileri, bahsedilen dükkâna giderek betonu kazdı ve genç kadının öldürülerek bir varil içerisine yerleştirildiği ve varilin içinin betonla doldurulduğu öğrenildi. Cinayetin baş zanlısı Ali Kemal hala aranmakta…


Ali Sönmez Cinayeti: Gaziantep'te yaşayan İbrahim Sönmez, 45 gündür haber alamadığı babası Ali Sönmez'i (78) bulmak için Müge Anlı ile Tatlı Sert adlı programa katıldı. İbrahim Sönmez'in kız kardeşi Fatma Sönmez'in telefonla bağlandığı yayında söyledikleri kan dondurdu. Programa telefonla bağlanan kız kardeş Fatma Sönmez canlı yayında "Babam sevgilimle birlikte olmamı istemiyordu. Ben de sevgilime babamı dövüp bir kenara atmasını istedim. Nereye attı bilmiyorum'' dedi. Bu itiraf başta Müge Anlı olmak üzere duyan herkesin kanını dondurdu. Bu itiraflar karşısında harekete geçen Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve Müge Anlı ekibi, hareketli saatler yaşadı. Olayda ismi geçen şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Uzun süren sorgular sonucunda suçlarını itiraf eden zanlılar Ali Sönmez'in cesedini Gaziantep'de bir foseptik çukuruna attıklarını söylediler.


Birçok cinayetin adım adım aydınlamasını sağlayan Müge Anlı son olarak aranan Seri Katil Atalay Filiz'in programa İzmir'de görüldüğüne dair gelen ihbarlarla yakalanmasına yardımcı oldu. Ayrıca İzmir'de evinde ölü olarka bulunan Mimar Ayla Coşkun'un katil zanlısı Şiho Candar'ın da programa gelen ihbarlar sayesinde bulunmasında büyük rol oynadı.


Bu sezon en çok uluslararası kavuşmalar konuşuldu.

Onlar Müge Anlı'da kavuştular. 108 kayıp bulundu 38 aile kavuştu.

Mary Opitz: Almanya'dan gelen Mary Opitzi babasını bulmak için Alman Kızılhaç'ına, Büyükelçiliğe, Yabancılar Konsolosluğuna, Batı Berlin'de yaşadığı Eyalet Dairesi'ne hemen her yere başvurmuştu. Fakat hiçbiri babasını bulmasına yardım olamamıştı. Almanya'daki Türk asıllı bir arkadaşının tavsiyesiyle Müge Anlı ile Tatlı Sert'e geldi ve mucize dakikalar içinde gerçekleşti. 40 yıldır görmediği babası İsmail Hakkı Oğuz'a, Müge Anlı'da canlı yayında kavuştu.

Abuzer ve Abdullah Kardeşler: Abuzer Sezgin ve Abdullah Kollu, 31 yıl önce bir camii önüne daha kundakta bebekken bırakıldıklarını ve tanımadıkları ailelerinin bulunması için Müge Anlı ve ekibinden yardım istediler. Yayının ertesi günü Müge Anlı, iki kardeşe mutlu haberi verdi ve annelerini bulduklarını söyledi. Yıllardır evlatlarını görmeyen anne yayına gelerek oğullarına kavuştu.

Christel Den Hoeat: Christel, Hollanda'dan eşiyle birlikte canlı yayına geldi. En son 8 yaşındayken gördüğü babasını bulmak istiyordu. Babasını arayan Christel'e çok geçmeden mutlu haberler gelmeye başladı. Canlı yayına bağlanan Yıldız Özdemir, kendisinin kardeşi olduğunu ve Christel'i yıllardır aradıklarını söyledi. Babası vefat eden Christel, onu bulamamış olsa da büyük bir aileye Müge Anlı sayesinde kavuştu.

Sami Schwartz: Berlin'de yaşayan Sami, babasını 38 yıldır görmüyordu. Kaderi ise Müge Anlı ile Tatlı Sert'e geldikten sonra tamamen değişti. Sami'nin hiç görmediği babası, canlı yayına bağlandı ve sınır dışı edildiği için onu bulamadığını, her zaman oğlunun onu bulacağına inandığını söyledi. 38 yıl sonra canlı yayında kavuşan baba – oğul izleyicileri ve stüdyodakileri fazlasıyla duygulandırdı.

Jacco De Keizer: Jacco De Keizer, Hollanda'dan 44 yıldır görmediği babasını bulmak için Müge Anlı'ya geldi. Bir gün sonra ise canlı yayında hem babasının akrabalarına kavuştu, hem de İngiltere'deki kardeşlerine. Hüzün ve sevinç gözyaşları bir arada yaşandı. Yıllarca babasız ve eksik büyüyen kardeşler beraber yaralarını saracaklarını ve bir daha birbirlerini bırakmayacaklarına dair söz verdiler.

Kayıp Papağan Paşa: Yıllardır, kayıp insanları bulan cinayetleri çözen Müge Anlı, bir ilki daha gerçekleştirerek, 8 gün boyunca kayıp olan bir papağını buldu ve sahibine kavuşturdu. İstanbul Maltepe'de adı "Paşa" olan papağının bulunması için yayın esnasında fotoğrafını gösterildi ve program reklam arasına girdi. Yayına kaldığı yerden devam eden Müge Anlı'ya, müjdeli haber hemen geldi. Canlı yayına bağlanan izleyici, kendisinin papağının sahibiyle aynı yerde oturduğunu ve evinin balkonuna ekranda gösterilen papağının geldiğini söyledi. İzleyicinin bu telefonu üzerine Müge Anlı'nın ekibi ve papağanın sahibi Maltepe'ye papağını bulan izleyicinin evine giderek kaybettikleri evcil hayvanına kavuştu.


Müge Anlı bir ilk'e daha imza attı, Sevgi İzi'ni başlattı.
Yıllardır programında kayıp kişilerin bulunması için öncülük eden ve bugüne kadar birçok kaybın yakınlarıyla buluşmasını sağlayan Müge Anlı, yaşadığı deneyimlerden yola çıkarak bu sorunun çözülebilmesi için "Sevgi İzi" projesini geliştirdi.

"Sevgi İzi", zihinsel engelli, Alzheimer ve benzeri rahatsızlıkları bulunan ve kaybolma ihtimalleri yüksek olan kişilere daha çabuk ulaşılmasını sağlayan bir proje. Projeye göre, kaybolma ihtimali yüksek olan kişilerin koluna "Sevgi İzi"ni belirten bir rakam işleniyor. Bu rakamla "www.benibuldular.com"a kayıt yaptırılıyor. Kişi kaybolduğunda koldaki bu Sevgi İzi'ni görenlerin "www.benibuldular.com "a bildirmeleri halinde kişinin, yakınlarına hemen ulaşılması sağlanıyor.

Bu sosyal sorumluluk projesinin ilk gününde Sevgi İzi yaptırmak isteyenlerin sayısı 100 kişiden ibaretken, bugün aradan geçen zaman içinde bu sayı, 10 bin kişiyi aştı ve kardeş ülke Azerbaycan'da da uygulanmaya başlandı.

CANLI YAYIN