Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan üniversitelerin uzaktan eğitime geçeceği açıkladı

GİRİŞ TARİHİ:  09.02.2023, 09:10 GÜNCELLEME TARİHİ:  11 Şubat 2023 Cumartesi, 22:19
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan üniversitelerin uzaktan eğitime geçeceği açıkladı

Türkiye asrın felaketiyle mücadelesini sürdürüyor. Pazartesi gecesi Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7,7 deprem ve 9 saat sonra meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili etkiledi.

Üniversitelerde uzaktan eğitime geçiliyor

Deprem bölgesine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan il il gezerek önemli açıklamalar yaptı. Başkan Erdoğan, Diyarbakır'daki konuşmasında üniversitelerin uzaktan eğitime geçeceği açıkladı. ''Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz, uzaktan eğitime geçiyoruz.'' dedi.

"Çadırlarda kalmak istemeyenlere 1 yıl kira bedeli ödenecek..."

Asrın felaketinin yaşandığına dikkat çeken Başkan Erdoğan: "Çadırlarda kalmak istemeyenlere 1 yıl kira bedeli ödenecek..." dedi. 100 milyar TL'lik yardım tahsis edildiğini söyledi. Yağmacılar hakkında konuştu ve "Bazı kendini bilmezler soygun yapıyorlar, marketleri soyuyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. Bazıları da maalesef suistimaller peşinde koşuyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri ele almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığı anda bunlara gerekli olan müeyyideler uygulanacaktır." açıklamasında bulundu. Depremde can kaybı 20 bini aştı.

Türkiye derinden sarsıldı

Türkiye 6 Şubat gecesi deprem ile uyandı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki deprem Türkiye'yi derinden sarstı. Başta depremin merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere birçok şehirde büyük bir acı yaşandı. Bir gün içinde meydana gelen iki deprem 10 şehirde yıkıcı etki yaptı.

"Türkiye doğu-batı yönlü olarak 3 metre kaydı"

Depremin yaşandığı zeminin çok hareketli olduğunu vurgulayan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener de zeminde üç metre kayma olduğunu doğruladı. Özener, "Bulunduğumuz zemin doğu-batı yönlü olarak 3 metre kaydı" ifadelerini kullandı.

Mucizeler yaşanmaya devam ediyor

Yolların büyük bir kısmı açıldı, arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremzedeleri göçük altından çıkarılmaya devam ediliyor. Depremin üstünden 100 saatten fazla zaman geçmesine rağmen hala enkazdan sağ çıkan vatandaşlar oluyor. Sağ çıkan vatandaşların olması umutların yeşermesini sağlıyor. Dünyanın dört bir yanında depremzedelere yardım yağıyor.

İskenderun 3 felaketle aynı anda boğuşuyor

CANLI YAYIN