Maç Sonuçları

6 dakikada fişi çekti

Manisa'ya 9 gol atan Trabzonspor bu kez Manisa'yı 2 golle geçti.

Giriş: 02 Nisan 2019, Salı 22:54
Türkiye Kupası'nda bir hafta önce 9 gol attığı Manisa ile rövanşta karşılaşan Trabzonspor, ATV'den yayınlanan maçın başında gelen Serdar ve Yatabare'nin golleriyle üç puana ulaştı, son 16 için büyük avantaj yakaladı

Trabzonspor kupadaki ilk iki maçında aldığı beraberliklerin ardından Manisa maçlarıyla kendine geldi. Bordo-mavililer evinde 9-0'lık farklı skorla mağlup ettiği Manisaspor'u deplasmanda da 2-0 mağlup etti. Rakibin ilk dakikalardaki baskısını hemen kıran Trabzon oyundaki ağırlığını çabuk hissettirdi. 13.dakikada Mehmet Ekici'nin köşe vuruşuna ceza sahası içerisinde iyi yükselen Serdar Gürler düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 0-1. Serdar 18.dakikada ise ceza sahasına ortaladığı topa kaleciden önce dokunan Yatabare farkı ikiye çıkardı: 0-2. Gollerin ardından dengeyi sağlayan Manisaspor'un sönük kalan atakları dışında ilk yarı dengeli bir futbolla sona erdi. İkinci yarıda ise zevk vermeyen futbol Manisaspor'un zaman zaman geliştirdiği kontrataklarla renklendi. Galibiyetle gruptan çıkma yolunda büyük avantaj yakalayan Trabzonspor'da Ersun Yanal bazı futbolcularını daha iyi görme açısından iyi fırsat buldu.

Manisaspor 0- Trabzonspor 1 (Golü izlemek için tıklayın)

Manisaspor 0- Trabzonspor 2 (Golü izlemek için tıklayın)

AFRİKA KUPASI KRİZİ ERKEN BAŞLADI!
Trabzonspor'da Afrika Kupası şimdiden sorun olmaya başladı. Cezayirli Belkalem ve Medjani milli takıma çağrıldı. Ancak Trabzon iki futbolcuyu pazartesi Balıkesir maçı sonrası göndermek istedi. Cezayir Futbol Federasyonu ise bu talebi geri çevirip iki ismi bugün kampta görmek istediğini bildirdi. Bunun üzerine Trabzonspor; Belkalem'in sakat olduğunu ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağını iletti. Belkalem kadrodan çıkartılırken Medjani bugün ülkesine gidecek.

ERKAN ZENGİN TS'YE YAKIN, FB PUSUDA

MANİSA'DA ŞOK: HAİN YANAL
Trabzon'daki ilk maçta 9-0'lık farklı skorla bozguna uğrayan Manisaspor, evindeki maça çok farklı bir kadroyla çıktı. Farklı mağlubiyette oynayan 11 futbolcudan sadece Erdi Öner sahaya çıkarken diğer 10 futbolcu değişti. Manisaspor taraftarları da maç öncesi Ersun Yanal aleyhine "Hain Yanal" diye tezahüratlar yaptı. Yanal, 9-0 biten ilk Manisa maçı sonrası, "PAF takımla çıkmaları bizim sorunumuz değil. Sonuçta Trabzonspor ile oynuyorsunuz" demişti.

UĞUR DEMİROK İMZAYA KALDI

İSKENDER GÜNEN

Bu sistem uymuyor

Trabzon bu galibiyetle gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. İlk yarıda biri duran toptan diğeri de kenardan getirilen topta Yatabare ile 2-0 öne geçtikten sonra topa daha fazla sahip oldular. Orta sahada Mehmet Ekici bir kez daha görüldü ki takım için çok önemli bir oyuncu. Hücum organizasyonlarını hemen hemen hepsinde o var. Özer, her maç Trabzonspor'da en fazla koşan oyuncu fakat tam gerekli olduğu yerde yok! Bir başka gerçek ise Ersun Yanal'ın oynatmak istediği sistem bu takımın oyuncu yapısıyla uyuşmuyor. Çünkü Manisa gibi oyuncu kalitesi üst düzeyde olmayan bir takıma karşı bile önde kaybedilen toplardan sonra savunmada önemli boşluklar verdi. Bu gerçeğin görülüp savunmayı öne çıkaran ve eldeki oyuncu karakterine uygun bir sistemi sahaya yansıtmanız daha doğru olur.

PFDK'DAN HACIOSMANOĞLU'NA CEZA!

ULAŞ ÖZDEMİR

11'e aday var mı?

Trabzonspor kayıp geçirdiği sezonlardan sonra arayışta! Bu durum Trabzonspor'u sürekli inişli çıkışlı grafiklerle karşımıza çıkartıyor. Sezon başı onlarca futbolcu gönderip, onlarca futbolcu alan bir takımdan 'şampiyonluk' çıkmayacağını hepimiz biliyorduk. Erken bahar ve futbolcuların omuzlarına bindirilmeye çalışılan ağır yükü Allah'tan camia erken gördü de beklentiler belli bir seviyeye indi. Trabzonspor 3 kulvarda mücadele ediyor ve hiçbirinden kopmamak niyetinde. Gidebildiği yere kadar gitmek istiyor. Olması gereken de bu lakin Manisa karşısındaki yedek ağırlıklı kadroda hala "İlk 11'de banko oynarım" diyecek oyuncu neredeyse yok gibiydi. Hani Mehmet ve Özer de olmasa takımı ileriye taşıyacak, pas bağlantılarını yapacak kimseyi bulamayacağız.