Maç Sonuçları

Kocaman'ın Konyası'na Cizre şoku!

Ziraat Türkiye Kupası'nda günün sürprizine Torku Konyaspor'u 2-0 yenen amatör lig takımı Cizrespor imza attı.

Giriş: 02 Nisan 2019, Salı 22:54
Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda seyircisiz oynanan maçta Cizrespor, Torku Konyaspor'u sahasında 2-0 yendi.

6. dakikada konuk ekip Konya Torkuspor atağında ceza sahası içerisinde Barış'ın şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

8. dakikada Cizrespor'un soldan geliştirdiği atakta Hakan'ın ortasında ceza sahasında topla buluşan Djlehova'nın vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

30. dakikada ev sahibi Cizrespor öne geçti. Sağdan kazanılan serbest vuruşu kullanan Murat ceza sahasına yaptığı ortada savunmanın uzaklaştıramadığı meşin yuvarlağı Djlehova, kafa vuruşla filelere gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı Cizrespor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

48. dakikada Cizrespor farkı ikiye çıkardı. Ani gelişen Cizrespor kontra atağında Ramazan'ın pasıyla buluşan Hakan ceza sahası dışında kaleci Kaya ile karşı karşıya kaldı. Hakan, düzgün vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Kaya'nın sağından filelerle buluşturdu: 2-0

81. dakikada Cizrespor atağında Erdi'nin sağdan ceza sahasına yaptığı ortada Traore'den önce davranan savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda iki takımın da geliştirdiği ataklar sonucu değiştirmeyince maç, Cizrespor'un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Cizre Şehir
Hakemler: Murat Türker, Ömer Tevfik Özkoç, Ata Yıldırım

Cizrespor: Oğuz Kaan Barış, Serkan Yılmaz, Servet Gökçen, Samet Madalı, Ömer Kaplan, Ramazan Kaya, Hakan Doğan (Dk. 80 Barış Aysu), Serkan Eyüpoğlu, Erdi Eren (Dk. 89 Neçirvan Özdemir), Djiehoua (Dk. 62 Traore), Murat Yılmaz

Torku Konyaspor: Kaya Tarakcı, Tolga Ünlü, Kokalovic, Volkan Fındıklı, Özgür Özkaya, Fuchs, Barış Örücü (Dk. 63 Hasan Kabze), Vedat Bora, Recep Aydın (Dk.79 Ali Çamdalı), Rangelov (Dk. 63 Campos), Torje

Goller: Dk. 30 Djiehoua, Dk. 48 Hakan (Cizrespor)
Sarı kartlar: Dk. 51 Volkan, Dk. 80 Traore, Dk. 89 Oğuz (Cizrespor), Dk. 59 Samet, Dk. 61 Kaya, Dk. 83 Tolga (Konya Torkuspor)

AYKUT KOCAMAN'A YOĞUN İLGİ


Maç nedeniyle stat çevresinde polis ekiplerince yoğun güvenlik önlemi alındı. Konya Torkuspor kafilesinin stada gelişi sırasında Cizre'deki sporseverler teknik direktör Aykut Kocaman ve Hasan Kabze'ye sevgi gösterisinde bulunup, birlikte fotoğraf çektirdi.

Cizrespor'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı çok sayıda taraftar çevredeki binaların balkon ve damından izledi. Bu izleyiciler arasında yer alan bazı kişiler, zaman zaman sahaya patlayıcı madde attı.

KOCAMAN: "OLAĞANÜSTÜ KOŞULLARDA, OLAĞANÜSTÜ KÖTÜ OYNADIK"


Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda 2-0 yenildikleri Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Cizrespor maçında kötü oynadıklarını söyledi.

Teknik direktörü Kocaman, karşılaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Söylenecek tek şey var. Olağanüstü koşullarda, olağanüstü kötü oynadık. Cizrespor'u canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

ÜNAL: "TESADÜF OLMADIĞINI GÖSTERDİK"

Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal ise futbolcularının ellerinden geleni yaparak, haklı bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Galibiyet dolayısıyla sevinçli olduklarını kaydeden Ünal, şöyle konuştu:

"Herkes gruba tesadüfen yükseldiğimizi zannediyordu. Ama biz tesadüf olmadığını gösterdik. Giresunspor ve Torku Konyaspor maçını kazanarak, grupta bir üst lige aday olduk. İnşallah son maçımızda Giresunspor'u yenip bir üst gruba çıkmak istiyoruz. Bu çocukların gözlerinden öpüyorum. Ellerinden gelen her şeyi yaparak, Cizre halkına bu duyguyu yaşattılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum."

"BİRİNCİ VE İKİNCİ LİGDE OYNAMIŞ FUTBOLCULARIMIZ VAR"

Bir üst gruba çıkacaklarına inandıklarını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Rakibimiz güçlü ve süper lig takımı. Ama biz çocukları motive ettik. Hepsi o hırsı gösterdi. Sert ve baskılı oynarsak, sonuç alacağımızı biliyorduk. Mutluyuz. BAL Ligi takımı olarak gruplara çıkmak, her takımın harcı değildir. Kadromuz BAL Ligi gibi gözüküyor ama birinci ve ikinci ligde oynamış futbolcularımız var. Bundan dolayı bizi küçümsediler."

Kocaman'a maç sonrası sevgi gösterileri devam etti. Birçok taraftar Kocaman ile öz çekim yaptı.

Torku Konyaspor kafilesi maçın ardından ilçeden ayrıldı.

HASTANEYE KALDIRILDI

Öte yandan, maçın son dakikalarında bir pozisyonda rakibiyle girdiği ikili mücadelede fenalaşan Cizresporlu Ramazan Kaya, sahada yapılan ilk müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.