31 Mart 2022, Perşembe

3600 ek gösterge, asgari ücret ve EYT’de yeni detaylar

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 3600 ek gösterge için geriş ayım resmen başladı. Çalışmanın temmuz ayında Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Memur sendikaları ise çalışmalar bitmeden önce kapsamının genişletilmesi için bakanlıkla temasta.

Bir yandan da asgari ücrete ek zam olup olmadığı merak ediliyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan dönüşü uçakta konuştu. Asgari ücretin her yıl Aralık ayında belirlendiğinin altını çizdi. Ancak devamında "Olağanüstü bir gelişme olursa bunlar da kapalı değiliz" cümlesini kurdu. Bir diğer merak edilen başlık ise EYT. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılan çalışmanın ayrıntıları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Masada farklı formüller var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "3600 ek gösterge meselesini, çözüme kavuşturmayı planlıyoruz" şeklinde konuşmuştu. O sabırlı bekleyişte sona gelindi. 3600 ek gösterge için geri sayım resmen başladı. Düzenlemenin ana hatları çizildi. Polis hemşire öğretmen ve din görevlilerini kapsayan ek göstergeyle memur maaşları 3 bin, emeklilik ikramiyeleri ise yaklaşık 40 bin lira artacak.

Asgari ücrette ek zam beklentisi de Özbekistan dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu. "Komisyon her yıl aralık ayında toplanır" dedi. "Olağanüstü gelişme olursa bunlara da kapalı değiliz" diye ekledi.

Emeklilikte yaşa takılanların da gözü kulağı çalışma bakanlığından gelecek habere çevrildi. Masada bir çok formül var.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN