1 Aralık 2023, Cuma 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya iklim eylemi zirvesi için Dubai'de. Zirvede önemli mesajlar verdi Erdoğan. Dünya liderlerinin önünde bir kez daha İsrail'in savaş suçu işlediğine dikkat çekti. "Hukuk önünde mutlaka hesabı sorulmalıdır" diye de ekledi. Ve tabii Gazze diplomasisini Dubai'de sürdürdü. İklim değişikliği ile ilgili Türkiye'nin attığı adımları da anlattı Erdoğan. Birçok devlet başkanı ile ikili görüşmeler yaptı.

**

Ateşkes, geçtiğimiz hafta cuma sabahı, Türkiye saatiyle 8'de devreye girmişti. Bugün de sabah saatlerine kadar uzatılacağı konuşuluyordu ancak ateşkes bozuldu. Bunun ne demek olduğunu en iyi Gazzeliler biliyor. İsrail, insanlık dışı saldırılarına kaldığı yerden devam etti. Şimdiki hedefleri, Gazze'nin güneyi. Özellikle de Han Yunus. Son esir takası ve rehinelerin Netanyahu'ya öfkesi Tel Aviv yönetiminin getirdiği konuşma yasağını gayet iyi açıklar nitelikte. İşte son 24 saatte yaşananlar.

**

Dilan Polat, eşi ve birçok akrabasının tutuklanmasına neden olan soruşturmanın nedenlerinden biri "kara para aklama" suçuydu. Peki aklandığı iddia edilen bu para kimin parasıydı ve nereden geliyordu. atv Haber'den Şükran Uslu ve Barış İbiş bu konuda ilgili yeni bilgilere ulaştı. Kaynağı sanal bahis olan kirli para, Kıbrıs, Karadağ ve Gürcistan'da toplanıyordu. Ancak Halil Falyalı'nın öldürülmesinin ardından bu suç organizasyonlarını yönetenler parayı Türkiye'ye getirmeye karar verdi. İşte bu noktada da yolları Polat çifti ve güzellik merkezi sektörüyle kesişti.

**

İçerik üreticilerinin sayısının artmasıyla birlikte internetin yarattığı ekonomi de giderek büyüyor. Tabi işin bir de telif hakları boyutu var. Birçok teknoloji devi firma, Türkiye'deki bütün imkanlardan yararlandığı halde vergi ödemiyor. Hükümet de bu durum karşısında harekete geçti. Çıkarılacak yasayla hem internette haber üreticilerinin telif hakları korunacak hem de dünya devi şirketler Türkiye'ye ödeme yapacak.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN