4 Aralık 2023, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Marmara sallandı bugün. Bir kez değil üstelik. Sadece 3 dakika arayla iki deprem birden meydana geldi. Depremlerin merkez üssü Bursa'nın Gemlik ilçesi. Ama İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara'da hissedildi. Haliyle büyük bir panik de yaşandı. Depremlerin büyüklüğü, 5,1 ve 4,5 olarak açıklandı. Ve yaşanan panik bir süre sonra yerini endişeye bıraktı. Herkesin aklındaki soru aynı. Bu fırtınanın devamı gelir mi? Dahası, bu depremler büyük İstanbul depremini tetikler mi? Bakın bu konuda uzmanlar ne diyor?

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni haftaya İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin toplantısına katılarak başladı. Dikkat çeken mesajlar verdi. İsrail Başbakanı Netanyahu için "Yargılanacak" derken, "Bosna kasabı" olarak bilinen Sırbistan'ın eski devlet başkanı Miloseviç'i hatırlattı. Batıyı Gazze'deki katliama "kör ve sağır" kalmakla suçlarken bir kez daha "Her türlü sorumluluğu almaya hazırız" diye konuştu. Erdoğan daha sonra Gazze diplomasisi için Katar'a hareket etti.

**

Ev, cami, okul, hastane, mülteci kampı, Gazze'de Müslümanların yaşadığı her yer geçici ateşkes biter bitmez yeniden hedef oldu. Daha bugün iki okulu vurdu işgal gücü İsrail. 50 çocuk 50 genç İsrail bombalarıyla öldürüldü daha yeni. Her 4 kişiden 1'inin yerinden yurdundan edildiği bir yer Gazze. Dünyanın gözü önünde gözü dönmüş katillerin hedefi bir kent. Ve atılan bombalar değil sadece adım adım kara işgali de sürüyor. Nereye kadar gidecek, Gazze tamamen yok mu edilecek, plan ne? Şu ana kadar gördüklerimiz hiç iyi şeyler söylemiyor. Açıklananlar da keza öyle. İsrail Gazze'yi içeriden de bölme peşinde ve durduran olmazsa kendi kendilerine vicdana gelip duracaklarını söylemek imkansız. Şimdi son 24 saate bakacağız.

**

Memur ve emekliler heyecanla ocak zammını bekliyor. Oranın ne olacağını merak ediyorlar. Tablo ise aşağı yukarı netleşti sayılır. Çünkü, kasım ayı enflasyon rakamları da artık belli. Peki eldeki verilere göre maaşlar ne kadar artacak? İşte detaylar.

**

Sibel Bal Kotan'ın adı; bundan 2 yıl önce yasa dışı bahis operasyonuyla gündeme gelmişti. Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklanmasıyla birlikte bu isim yeniden konuşulmaya başladı. Polatların akladığı söylenen kara paranın kaynağı olarak gösterildi. atv Haber Sibel Bal Kotan'la konuştu. Hakkındaki iddiaları kabul etmedi Kotan. Hatta, sosyal medyadan takip ettiği isimler arasında olan Dilan Polat'ı tanımadığını söyledi.

**

20 yaşındaki Mine Nur Uysal, Aksaray Üniversitesi'nde tarih okuyordu. Dün akşam, bir arkadaşıyla market alışverişi yapmış kaldıkları yurda dönüyorlardı. Hızla gelen aracın çarpmasıyla oracıkta can verdi. Ölümden dönen arkadaşı yaşanan korku dolu anları göz yaşlarıyla anlattı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN