5 Aralık 2023, Salı 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze diplomasisini Katar'da sürdürüyor. 44'üncü Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde yaptığı konuşmaya Gazze mesajları damgasını vurdu. "İsrail'in işlediği bu suçlar yanına kar kalmamalı" dedi. İsrail Başbakanı Netenyahu için "Ortadoğu'yu tehlikeye atıyor" uyarısında bulundu. Erdoğan'ın Katar'daki zirvede iş çevrelerine de mesajları vardı. Yatırımcılara "Her türlü desteği vermeye hazırız" diye seslendi.

**

Bugün 60. gün. Gazze, o birkaç gün süren kısacık insani arayı saymazsak tam iki aydır, bombalar altında İsrail'e direniyor. Zulmün her türünü izledik Gazze'de. İzlerken bile insanlık onurunu zedeleyen katliamlara şahit olduk. Biz bu çaresizliğimizin altında ezilirken Gazze hala umuda tutunuyor. Küçücük bebekler bile tonluk bombalara direniyor. 60. Gün'den Gazze'ye dair görüntüler ve dünyadan öne çıkan mesajlar geliyor.

**

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamasıyla eşiyle birlikte cezaevinde olan Dilan Polat'ın paylaştığı bu fotoğraf bugün de gündemde. Bu karedeki birçok isim hakkında soruşturma açıldı. Buradaki 10 isimle birlikte Tayyar-Özlem Öz çiftinin de mal varlıklarına el konulmuştu. Önemli bir gelişme daha var. Soruşturmada adı geçen o 12 fenomenin şirketlerine de kayyum atandı.

**

Marmara, dün peş peşe meydana gelen 2 depremle sarsıldı. O andan sonra birçok konu gündeme geldi, tartışıldı. Onlardan biri de sarsıntıdan hemen önce telefonlara gelen uyarıydı. Bu bildirimi almayanlar ne yapması gerektiğini araştırmaya başladı. Alanlar ise sistemin nasıl çalıştığını. Bildirimin, sadece android telefon kullanıcılarına gelmesi de ayrı bir merak konusu oldu. İşte merak edilen o soruların yanıtları.

**

Ankara'nın ünlü mahallelerinden biri Dikmen. Hatta ulu önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın temellerini atıp Sivas'tan yola çıkmış milli mücadelenin kalbi Ankara'ya dikmen sırtlarından girmişti. İşte o mahallenin adı Çankaya Belediyesi tarafından sessiz sedasız Sakarya olarak değiştirildi. Üstelik, mahalle muhtarının bile bu değişiklikten haberi yok.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN