Ama çok fazla sodyum tüketimi, kan basıncını yükselterek kardiyovasküler hastalıklara yol açabiliyor!
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay:
Sofra tuzu masadan kalkacak ama 84 mineral içeren kaya tuzu tabii ki kalacak.
Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez:
Peki hangi tuz? Göllerden elde edilen tuzlar. İkincisi deniz tuzları. Üçüncüsü ise kaya tuzlarıdır. Mesela himalaya kaya tuzudur.
Tuz almak için alışverişe çıktığınızda çeşit çeşit tuzlar karşınıza çıkıyor. En popüleri de bu pembe kahverengi arası himalaya tuzu
Emir Özçivi - Aktar
Kilosu 30 lira. İngiliz tuzu 60 lira, deniz tuzunun 25 lira, bu beyaz himalaya 30 lira. Bu da kaya tuzu 15 lira.
Neden himalaya rağbet görüyor?
İyotu fazla. Diğer tuzlardan sağlıklı - ben İngiliz tuzunu ilk kez duyuyorum. Diz ağrıları ve temizlikte kullanılıyor.
Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez:
Riskleri olduğunu söylüyorlar. Kaya tuzlarında çevresel faktör önemli toryum... kanserojen etkisi olan.
Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez:
Sıfır tuza hayır diyoruz. Çünkü vücudun sodyuma ihtiyacı var. Fazla tuza da hayır diyoruz. Kronik hastalıklar var.