Patatesli börek nasıl yapılır?
Patatesli börek nasıl yapılır?
Hem çok pratik hem de çıtır çıtır, nefis bir börek tarifi ile karşınızdayız. Patatesli böreğini çay saatlerinde, kahvaltılarda, pikniklerde servis edebilirsiniz.
Patatesli börek tarifi için gerekli malzemeler
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
İç harcı için gerekli malzemeler:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için gerekli malzemeler:
1 adet yumurta
Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?
İlk olarak patatesleri haşlayın, kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun.
İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke ve unu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın.
2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesin daha sonra üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarın.
Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.
Patatesli börek tarifimiz servise hazır.
Patatesli börek yapımının tamamını izlemek için tıklayın!