13 Mart 2026, Cuma 19:40

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. CHP'yi hizmetler ve Atatürk konusunda eleştirdi, "İş siyaset yapmaya gelince Atatürk'ün adını dillerinden düşürmeyenler, Gazi Mustafa Kemal'in mirasına da Tıp Tarihi Müzesi'ne de sahip çıkmadı" cümlesini kurdu.

**

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de mesajları dışarıya. İran'a saldıran ABD ve İsrail'i uyardı. "Savaşın bölgesel hale getirilmesi için provokasyonlar devrede, her türlü senaryoya hazırlıklı olmalıyız" dedi. Terörsüz Türkiye için de konuştu.

**

Savaşın başlangıcından bu yana geçen iki haftada, Amerika, çatışmayı sona erdirebileceği bir zafer ortaya koyamadı. İran'sa, kısasa kısas ilkesiyle, Amerikan üslerinin bulunduğu toprakları hedef almayı sürdürüyor. Ülkenin üst düzey isimleri bugün, Kudüs günü kapsamında sokaklardaydı. Herhangi bir hava savunma sistemi kalmamış olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve çevresinin halkın arasında dolaşması İsrail'e karşı bir gövde gösterisi niteliğindeydi.

**

Hürmüz boğazının kapatılması petrol geçişleriyle birlikte ticarete de engel oldu. Hesaplanan milyonlarca dolar kayıp var ve bu kayıp giderek artıyor. Bu durum, üretimi de tarımı da engelliyor.

**

Yeni trafik kanununa göre; araç içine navigasyon, car play adı verilen ses sistemi, televizyon ekranı, yine içeride renkli ışık kullanmak ile araç dışında geniş jant ve lastikler kullanmak yasak. 21 bin lira cezası var. Araç bir ay da trafikten men ediliyor.

**

Büyük değerlerimizden tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılmış ve entübe edildiği haberi gelmişti. Hocamızdan ne yazık ki bugün acı haber geldi. Büyük usta, 78 yaşında hayatını kaybetti.

**

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN