Bir bakışı yetiyor

GİRİŞ TARİHİ:  21.02.2014, 11:30

Selçuk Yöntem beden dilini çok iyi kullanan bir oyuncu...

DİZİNİN SENARİSTLERİ ATA KARAKTERİNİ CANLANDIRAN SELÇUK YÖNTEM İÇİN "BAZEN SADECE MİZANSEN YAZMAK GELİYOR İÇİMİZDEN" DİYEREK OYUNCUNUN GÜCÜNÜN ALTINI ÇİZİYOR…

BUGÜNÜN SARAYLISI
Cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi olan Bugünün Saraylısı'nda Selçuk Yöntem'in hayat verdiği Ata Katipoğlu karakteri çok beğeniliyor. Ata karakterini dizinin senaristleri anlattı.
50 yaşlarında, atalarının kökleri Osmanlı Hanedanına dayanan, gerçek bir İstanbul Beyefendisidir Ata Katipoğlu... Her anlamda kültürlü, saygıdeğer, zarif, donanımlı bir insan olmasının yanı sıra, ahlaklı, değerlerine bağlı, dürüsttür. Rafine zevkleri ve kibarlığı ile ilk bakışta mesafeli biri gibi algılansa da içten, samimi, alçak gönüllü ve insanlara, tüm canlılara karşı şefkatli biridir. Doğma büyüme Beylerbeyi'lidir Ata.
"Ata Katipoğlu karakteri, zaten replikten önce beden diliyle konuşan bir karakter... Bazen ona sadece mizansen yazmak geliyor içimizden... Çünkü bir bakış bir jest bir mimik, balya balya edilen laflardan bazen daha etkilidir. Özellikle dikkat edilen şey, Türkçeyi son derece düzgün kullanması, meseller anlatarak birikimini muhatap olduğu karakter üzerinden seyirciye aktarması..."

Başrollerinde Selçuk Yöntem, Cansu Tosun, Ali Ersan Duru, Serhat Teoman ve Nazan Kesal'ın yer aldığı yapımcılığını Avşar Film, yönetmenliği ise Bahadır İnce'nin yaptığı BUGÜNÜN SARAYLISI' her Cumartesi atv ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor…
CANLI YAYIN