Çay yaparken köşeden yazdığınız karakter size sesleniverir…

GİRİŞ TARİHİ:  03.03.2014, 10:54 GÜNCELLEME TARİHİ:  07 Mart 2014 Cuma, 11:40

Cumartesi akşamlarının vazgeçilmez i olan Bugünün Saraylısı Refik Halit Karay’ın romanından esinlenilen, yapımcılığını Avşar Filmin, yönetmenliğini Bahadır İnce üstlendiği “Bugünün Saraylısı” ilgiyle izlenmeye devam ediyor..

Cumartesi akşamlarının vazgeçilmez i olan Bugünün Saraylısı Refik Halit Karay'ın romanından esinlenilen, yapımcılığını Avşar Filmin, yönetmenliğini Bahadır İnce üstlendiği "Bugünün Saraylısı" ilgiyle izlenmeye devam ediyor..

Refik Halit Karay'ın romanından esinlenilen Bugünün Saraylısı dizisinde senaristler hayal dünyasından çıkan bir karaktere hayat vermenin çok daha kolay olduğunu karakteri içselleştirmek gerektiğini söyledi.
Senaryonun uygulama aşamasında nasıl bir değişiklik olduğunu, karakterlere ve hikayeye neler kattıklarını dizinin senaristleri anlattı.

"Siz yazarsınız ve yazarken bir dünya kurguluyor ve onu herkesten önce siz izliyorsunuz. Ama kağıt üstünde hayal dünyanızda bunu izlemekle reel olarak karşınıza çıkması arasında elbette farklılıklar olacak... Çünkü siz senaryoyu teslim ettiğiniz andan itibaren, yönetmene biat etmek durumundasınız... Çok değişkeni olan bir durumun tek cevabı olamaz... Yönetmenin hayal dünyasındaki görsel zenginliğe inanmak zorundayız, keza onların bizim hayal dünyamızdaki kelime zenginliğimize inanmaları gibi... Çok basit bir örnek vereyim. Senaryoda yazarken 11.bölümde yazılan cümle şuydu "Savaş bahçede odun kırar" Bu cümlede bir sanat var mı hayır yok... Ama 11.bölümde Savaş'ın odun kırdığı sahneye bir bakın derim... Bir tablo gibi... İşte bu bizim teslim olduğumuz yer... Elbette ki bunun aksi durumları da söz konusu olabiliyor. Bu da ekip işi yapıyor olmamızın verdiği doğal sonuçlar... Dolayısı ile zaten yönetmen ve senarist arasında görünmeyen, dillendirilmeyen bir bağ var diye düşünüyorum. O bağ oluşmamışsa zaten ya ekip değişir ya da izleyebileceğiniz bir dizi olmaz... "


Başrollerinde Selçuk Yöntem, Cansu Tosun, Ali Ersan Duru, Serhat Teoman ve Nazan Kesal'ın yer aldığı yapımcılığını Avşar Film, yönetmenliği ise Bahadır İnce'nin yaptığı "BUGÜNÜN SARAYLISI" her Cumartesi atv ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor…
CANLI YAYIN