Asla Türkçe pop dinlemem

GİRİŞ TARİHİ:  08.07.2010, 09:47 GÜNCELLEME TARİHİ:  08 Temmuz 2010 Perşembe, 09:48

Yorum YapEditöre e-postaYazıyı GönderÇıktı AlTümünü Tek Sayfada Göster Paylaş : Sabah netgooglefacebookdiggtwiteryahoomixxstumbleupondeliciousredditmyspacefriendfeedgoogle buzzlinkedinAsla Türkçe pop dinlemem 08.07.2010 Şimdiye kadar çok sayıda Türkçe pop şarkının beste ve düzenlemesine imza atan Ozan Doğulu, "Ben klasik ve caz müzik dinliyorum. Evimde müzik dinleyeceğim zaman asla bir Türk şarkıcısı koymam" diyor

Orkestra şefliği, prodüktörlük ve sayısız aranjesi ile Türk pop müziğinin önemli isimlerinden biri olan Ozan Doğulu, '130 Bpm' adını verdiği albümüyle büyük beğeni kazandı. Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Tarkan ve Kenan Doğulu'yu aynı albümde toplayarak bu isimlerin unutulmaz şarkılarının dans versiyonunu yapan Doğulu, yeni albümünü anlattı ve Türk pop müziğini değerlendirdi.

Bunca sene müzikle içiçe olan biri için geç kalmış bir albüm diyebilir miyiz?
Eğlenmek istediğin zaman çalınacak şarkı adedi çok az. Çok güzel şarkılar olabilir ama yarısı slow, yarısı da tam gençliğe hitap etmiyor. Ben sevilen şarkılara kendi yorumumu katayım da bu eksikliği gidereyim, DJ arkadaşlara kolaylık olsun, eğlenecek insanlara çalsınlar dedim. O yüzden böyle bir albüm yaptık.

SEZEN AKSU ŞAŞIRDI
Ne açıdan farklı?

Bu albümün içinde remixler, cover şarkılar var. Çocukluğumdan beri yaptığım şey bunlar zaten. Hatta Türkiye'deki ilk remix'i ben yapmış olabilirim. 1993'te Kenan'ın 'Aşk Oyunu'na remix yapmıştım. 'Remix ne?' diye dalga geçenler oldu, sonra arabasına koyup sadece onu dinlediler. Dünyada öyle bir müzik vardı ama Türkiye'ye gelmemişti. Bu zamana kadar bir sürü şarkıcıyla çalıştım. Bu, benim yaptığım 130'uncu albüm. Buradaki fark, tamamen kendi sevdiğim şarkıları toplayıp dans versiyonlarını yapmış olmak. Bu benim albümüm olduğu için de Sezen'den Ajda Pekkan'a, Ferhat Göçer'den Sıla'ya kadar değişik solistleri kullanma şansım oldu.

12 şarkı arasında sizin en çok hoşunuza giden parça hangisi?
Mesela 15 senedir Sezen Aksu'yla çalışıyorum. 'Kaybolan Yıllar' şarkısı en çok sevilen parçalarından biridir. Bir sabah kalktım, 'Sezen-Ozan-Mozart üçlüsü nasıl olur' dedim. Mozart'ın 40. senfonisi aklıma geldi ve onu 'Kaybolan Yıllar'a eşleştirdim, çok etkili oldu. Tabi bundan Mozart'ın haberi yok. (gülüyor) Sezen Aksu da en sevdiği şarkının bu halini görünce çok şaşırdı. "Nereden aklına geldi? Çok beğendim" dedi.

Ajda'nın söylediği 'Bir Garip Yolcuyum' da çok güzel olmuş. Dinleyenler çok beğeniyor.
O parça babamın yaptığı ve 1973'te yorumladığı bir şarkı. Yıllar sonra dinlediğimde çok beğendim ve birkaç yıl önce de remixini yaptım. Çaldığım kulüplerde çok güzel tepki aldım. "Ajda tekrar söylese şahane olur" dedim. Kendisi de bu fikrimi çok beğendi ve tekrar seslendirdi. 'Yine Geçer' diye bir şarkı vardı. Çağan Irmak'ın tavsiyesidir, Füsun Önal'ın 1976'da söylediği bir şarkı. Kenan'a da çok yakıştı.

YENİ BİR ŞARKICI
Prodüktörlük yapmaktan daha mı çok zevk alıyorsunuz?

Güzel düzenleme yapayım, ben keşfedeyim, şunu ben çıkartayım diye işin mutfak tarafında olduğum için yaratıcı yönümü çıkartmayı çok seviyorum. Mesela 'Asya' diye genç bir kız çıkartacağım önümüzdeki günlerde.

Bir şarkının tutup tutmayacağını nasıl anlıyorsunuz?
Yüzde yüz bilmem söz konusu değil ama bunu iyi anlayabilenlerden biriyim. Beyinle kalbin arasında bir nokta daha var bence. Şarkıyı duyduğunda o his ikisi arasında gidip geliyorsa, bir heyecan veriyorsa, duygu geçişi yaşatıyorsa bunda bir pislik var diyorum. Benim lafımdır, "Pislik var" derim. Eğer pislik varsa yapışır üstüne. Ama bu bir paket tabii ki. CD'nin kapağından klibe kadar herşey çok önemli.

İKİNCİ KLİP ZİYNET SALİ'YLE
Albümünün ilk klibini Sıla'nın seslendirdiği 'Aleon Delon' adlı parçasına çeken Ozan Doğulu'nun ikinci klip tercihi Ziynet Sali'nin söylediği 'Sen Mutlu Ol' isimli şarkısı oldu. Doğulu, Sali ve 15 kişilik dans grubunun kamera karşısına geçtiği klip çekimi 20 saatte tamamlandı.
CANLI YAYIN