Yan etkisi: Karın ağrısı

GİRİŞ TARİHİ:  02.08.2010, 11:50 GÜNCELLEME TARİHİ:  02 Ağustos 2010 Pazartesi, 11:51

Yedi yıl sonra 5 Ağustos'ta ekrana dönecek olan fenomen dizi 'Çocuklar Duymasın' için ilginç bir tanıtım yöntemi uygulandı. Yapımcı ve senarist Birol Güven'in hazırladığı 'prospektüs'te dizinin etkileri, yan etkileri, farmakolojik özellikleri konusunda izleyiciler tek tek uyarıldı!

Bir televizyon efsanesi olan 'Çocuklar Duymasın'ın yedi yıl sonra yeni bölümleriyle ekrana dönmesine sayılı gün kaldı. Senaryosunu Birol Güven'in yazdığı, Bora Tekay'ın yönettiği dizinin ilk bölümü 5 Ağustos'ta izleyiciyle buluşacak.

'HAVUÇ'TAN 'KARAMEL KOKUN'
Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Zeyno Gönenç ve Volkan Severcan'ın başrolleri paylaştığı dizinin tanıtımı; geçtiğimiz hafta Sefaköy'deki Eyüp Stüdyoları'nda yapıldı. Evin oturma odası olarak tasarlanan mekandaki basın toplantısı, 'Havuç' karakterini canlandıran Furkan Kızılay'ın söylediği 'Karamel Kokun' şarkısıyla başladı. Diziye yeni katılan Volkan Severcan'ın da şarkıya eşlik etmesi komik görüntüler yarattı.

FOTOĞRAFLARINIZI YOLLAYIN
Dizinin yapımcısı ve senaristi Birol Güven, izleyicilerden fotoğraf göndermelerini istedi. Güven, şu bilgileri verdi: "Yedi yılda 'Çocuklar Duymasın'da çok şey değişti. Çocuklar büyüdü, Haluk, Meltem ve diğerleri yaşlandı. Bizi izleyen ailelerin de yedi yılda nasıl değişim gösterdiklerini öğrenmek istiyoruz... O yüzden bize eski ve yeni aile fotoğraflarınızı gönderin. Hem dizide hem de 'ailefotolari@mint.com.tr'de yayınlayalım."

ANNELERİNİ UNUTMADILAR
Oturma odasında dikkat çeken detaylar arasında 'Meltem'in annesi 'Müzeyyen'i canlandıran ve 2006'da vefat eden oyuncu Ayşen Tekin'in fotoğrafı yer aldı. Tekin'in gülen bir fotoğrafı, sade bir çerçeve içinde büfenin üzerine konmuştu. Dizinin eski bölümlerinden 'Havuç' ile 'Haluk'un pozları da salonun başköşesindeydi.

OĞLUM SUS! ÇENE İSHALİ Mİ OLDUN?
Beton Orçun' karakterini canlandıran Eren Khamis, tanıtım toplantısında yaptığı şımarıklıklarla ilgi odağı oldu. 'Orçun'un her lafa karışmasına kızan Tamer Karadağlı, Furkan Kızılay'a sorulan bir soruya küçük oyuncunun cevap vermesine "Oğlum sus, çene ishali mi oldun" diye müdahale etti. Küçük oyuncuya neden 'Beton' dendiğini ise annesini oynayan Zeyno Gönenç şöyle açıkladı: "Taşfırın erkeği Haluk ona bu lakabı taktı."

RAHATSIZ DEĞİL
Pınar Altuğ, 15 Ağustos'ta başlayacak sete kadar Bodrum'da kalacakmış. Kızı Su'yla birlikte bikinili fotoğraflarının çekilmesinden rahatsız olmadığını belirten Altuğ, şöyle konuştu: "Ben tatilimi yapıyorum... İsteyen istediği gibi fotoğrafımı çekebilir. Beni hiç kaçarken gördünüz mü? Sonuçta benim orada evim var ve uzun yıllardır yazları Bodrum'da yaşıyorum."

YEMEKTEN SONRA AİLECE İZLENMELİ
FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Hayatın içindeki küçük meselelerden, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan doğal yollarla hazırlanmıştır.

ENDEKSİ - YONLARI: Aile içi gerilim, eskimiş evlilikler, romantizm eksikliği, özel günleri hatırlama bozukluğu. Burnunun dibini görememe, uzun süren ilişkilerden oluşan his kaybı, çocukların bitmek tükenmek bilmeyen isteklerinden kaynaklı sinir krizleri, iş ilişkilerinden ortaya çıkan gıcıklıkların tedavisinde kullanılır.
YAN ETKİLERİ: Karın ağrısı, kasık ağrısı, idrar tutamama, göz kenarı kırışıklıkları, geç saatteki tekrarlarını izlemekten dolayı uyku bozukluğu şikayetlerine rastlanmıştır.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: Özellikle akşam yemeklerinden sonra tüm aile olarak ya da tek tek alınabilir.
DOZ AŞIMI: Doz sınırı yoktur.
UYARILAR VE ÖNLEMLER: Hamileler, emzirenlerkullanabilir, kumandayı çocukların ulaşabileceği bir yere koyun.

NOT: Beklenmedik bir etki görüldüğünde, doktorunuzu aramayınız, 'Çocuklar Duymasın' seyrediyor olacaktır.

BİLDİRİLEN BİR VAKA ÖRNEĞİ!
Doktordan Başbakan Ecevit'e 'Çocuklar Duymasın' izni: Başbakan Ecevit'in 'Çocuklar Duymasın' adlı TV dizisinin meraklısı olduğu da ortaya çıktı. Hastanede yattığı dönemde diziyi kaçırmayan Ecevit, evde de Çarşamba günleri saat 20.30'da yayımlanan diziyi izlemek için doktorlarından izin istedi. Doktorlar da Ecevit'in isteğine olumlu yanıt verdi. Diziyi Rahşan Hanım'ın da çok sevdiği belirtiliyor.
CANLI YAYIN