Çok yakında dünya beni konuşacak

GİRİŞ TARİHİ:  19.08.2010, 09:38 GÜNCELLEME TARİHİ:  19 Ağustos 2010 Perşembe, 09:39

Tasarladığı mayokinileri 'Sex and the City 2' filminde kullanılan 'İkoncan' Ivana Sert, modayla ilgili hedefinin çok büyük olduğunu söylüyor: Ivana Sert markasını bütün dünya tanıyacak

Sex and the City 2'de tasarladığı mayokinileri dosta düşmana gösteren Ivana Sert; filmden sonra Miami'deki Moda Haftası'nda da görücüye çıktı. Victoria's Secret, Saks Fifth Avenue gibi birçok markayı bünyesinde barındıran zincir markalardan siparişler alan Sert şimdi tasarladığı deri elbiseler, pantolonlar ve eteklerle de konuşuluyor. "Sadece plaj kıyafeti tasarlasaydım moda tutkumu tatmin edemezdim" diyen Sert, Şamdan Plus'tan Öykü Yazıcıoğlu'na konuştu:

Filmden sonra kreasyonlarınıza gelen tepkiler nasıldı?

Filmin galasından sonra ABD basınından gelen tepkiler bizi moda sektöründe bambaşka bir seviyeye taşıdı. Amerika ve Kanada'dan birçok sipariş aldık. Ardından da Miami'de 17-21 Temmuz'da gerçekleşen fuara katıldık ki bu da büyük bir başarıdır. Orada büyük mağazalarla tanışma ve sipariş alma imkanı buldum.

EN UCUZU 300 DOLAR
Miami'deki moda gösteriniz nasıl geçti?

Benim kreasyonlarımın da yer aldığı Fashion Allure'ün bir parçası olabilmek ancak özel davetiyeyle gerçekleşiyor. Bu özel haftaya katılan markalardan bazıları; Diesel, Hot Tuna, Marta Ray, Red Cartel, Tori Praver gibi isimler... Kendi markamın içlerinde en çok ilgi çeken marka olduğunu söyleyebilirim.

2011 koleksiyonunuzdan bahseder misiniz?
İki ayrı koleksiyon tasarladım. Birincisi 'Glamorous' adı altında Swarovsky taşlarla hazırladığım ve 600 ile 900 dolar arasında satılan seri. İkinci koleksiyon ise 'Fabulous' adı altında yine aynı kesimlere sahip ama az aksesuvarlı. Fiyat aralığı da 300 ile 600 dolar arasında. Ayrıca pareolar ve bikini üzerine giyilen elbiseler var.

Sadece bikini değil deri ürünler ve çantalar da tasarlıyorsunuz. Bunların dizaynını da siz mi yapıyorsunuz?
Geçmişte de birçok tekstil ürünü tasarlıyordum, sadece bunları üretmiyordum o kadar. Bu senenin başından itibaren deri giyim ürünlerimi de üretmeye karar verdim. Bu ürünler Antalya Havalimanı'ndaki mağazamda sergilenmeye başladı. Oldukça da ilgi görüyor. Yeni kreasyonlar eklenecek.

CANLI YAYIN