'Ezel'den sonra hayatım değişti

GİRİŞ TARİHİ:  21.08.2010, 13:55 GÜNCELLEME TARİHİ:  21 Ağustos 2010 Cumartesi, 13:55

'Ezel'de Kenan İmirzalıoğlu'nun kardeşini canlandıran Kemal Uçar: Diziden önce normal bir hayatım vardı. Şimdi popülerlik geldi, hayatımda her şey değişti. Öyle ki bir ara kendime "Ne oluyorum" falan dedim

atv'nin ilgiyle izlenen dizisi Ezel'de Kenan İmirzalıoğlu'nun kardeşini canlandıran Kemal Uçar, Murat Şeker'in yönettiği 'Çakallarla Dans' adlı filmde rol alıyor. İlk kez sinema filminde oynamanın heyecanını yaşayan Uçar, filmde bahis çetesini çökertmek isteyen bir polisi canlandırıyor. Başrolü Tuba Ünsal'la paylaşan oyuncu, 'Ezel' dizisinin kendisine kattıklarını ve yeni filmini anlattı:

İlk kez sinema filminde oynayacak olmak nasıl bir duygu?
Çok heyecanlıyım. Esas yapmak istediğim şey komediydi zaten. Komik yanımı gösterme şansı bulacağım bir proje olacak.

BOND'U İZLEDİM
Nasıl birini canlandırıyorsunuz?

Burada Tuba'yla birlikte bir polisi canlandırıyorum. Aslında biraz talihsiz bir polis. Başarılı olmak, işinde yükselmek istiyor ama bir takım talihsizliklerle uğraşıyor. Çete çökertmek için yola koyuluyor ama çökerteceği çete esas çete değil.

'Ezel'de rol almanızın bu filmde oynamanızda bir katkısı var mı sizce?
Kesinlikle katkısı var ama aslında engeli de oluyor... Yapımcılar teklifte bulunmaya korkuyorlar, çekiniyorlar. 'Bu adam 'Ezel'de oynuyor, bizim filmde oynamaz" diyorlar. Bunu çok duydum.

Çekimler nasıl geçti?
Çok eğlenceli ve keyifli geçti. Bizim eğlencemizin yarısı bile seyirciye yansısa yeter. Kadrodakiler çok deneyimli isimler olmasının yanı sıra gerçek hayatlarında da komik insanlar.

Filmdeki rolünüze nasıl hazırlandınız?
Benzer filmlerden örnekler seyrettim. Türk polisiyelerden çok yabancı filmlere baktım. Eddie Murphy filmlerini izledim. İkili polis sahnelerini izlemeye çalıştım. İlginç gelecektir ama James Bond filmlerindeki Bond kızıyla Bond'un ilişkisine dikkat ettim. Sonuçta bizim de burada Tuba'yla bir ikili olma durumumuz var. Filmin sonuna doğru romantik bir şeyler olacak aralarında.

Tuba Ünsal'la iletişiminiz nasıl oldu filmde?
Tuba da inanılmaz eğlenceli bir oyuncu. Rolümde çok yardımcı oldu.

Filmde futbol oynuyorsunuz. Gerçekte futbolla aranız nasıl?
Futbolla aram iyi. Babam eski Adanademirspor futbolcusudur. Onunla konuştuğumda "Hay Allah" dedi.

Oyunculuk ne anlam ifade ediyor sizin için?
Bu soruyu ben de sordum kendime... Sabah 07.30'da yorucu bir çekimden sonra eve dönünce "Ben ne yapıyorum?" diye sordum. Oyunculuk sadece sevmekle açıklanamaz. "Nefes almaktan vazgeçemeyişimi seviyorum, nefes almanın müptelasıyım" diye açıklayamazsın; bir şekilde nefes alırsın. "Ben bugün hiç nefes almak istemiyorum" deme şansın yok. Oyunculuk da nefes almak gibi bir şey.
CANLI YAYIN