Gay'ler beni kıskanıyor

GİRİŞ TARİHİ:  27.08.2010, 09:57 GÜNCELLEME TARİHİ:  27 Ağustos 2010 Cuma, 09:57

Seveni kadar sevmeyeni de olduğunu söyleyen Burcu Güneş 'Belli bir yere geldiğinde kıskanılan olmak artık bana doğal geliyor" diyor ve ekliyor: Özellikle bazı kadın sanatçılar ve gay şarkıcıların beni kıskandığına tanık oluyorum

Yaz başında çıkardığı 'Tamamdır' adlı single'ı ile iyi bir çıkış yapan Burcu Güneş, şarkısıyla yaza damgasını vurduğunu söylüyor. Önümüzdeki yıl Burcu Güneş markasını sağlamlaştırmak için çalışacağını belirten ünlü şarkıcıyla single'ını, projelerini ve müzik sektörünü konuştuk...

Neye 'tamamdır' bu? 'Bu iş böyle yapılır' gibi bir 'tamamdır' mı?
Aslında 'Bu şarkı tamamdır' gibi bir iddia var burada. Ama şarkı aynı zamanda aradığı aşkı bulan kişinin söylediği 'tamamdır'ı da anlatıyor.

SATIŞLAR ÇOK İYİ GİDİYOR
Alttan alta 'Bu yazın şarkısı budur' gibi bir iddianız var mı?

Evet, 'Tamamdır' kesinlikle bu yazın şarkısıdır. Ben ve Volga Tamöz bu şarkıyı, bir sürü parça arasından böyle olsun diye seçtik. 'Tamamdır' alışılagelmişin dışında çok pozitif bir yaz, dans şarkısı. Orijinal versiyonu dışında toplam altı versiyon hazırladık.

"Yazın hiti olur" iddianız gerçekleşti mi, satışlar ne durumda?
Gerçekleşti, hatta daha fazlası oldu. Hem CD hem dijital satışlar son 15 gün içinde büyük hız kazandı, yani satışlar çok iyi gidiyor. İnsanlar yaz aylarında pek fazla televizyon takip edemiyorlar ama buna rağmen ilk haftadan itibaren herkes 'Tamamdır'ı ve klibini konuşuyor. Aslında ilk iki hafta bazı radyo ve müzik listelerinde biraz ağır ilerledi. Ya da tezcanlı olduğum için bana öyle geldi. Ama şimdi her şey çok iyi gidiyor çok şükür.

Başlarda yavaş ilerlerken umutsuzluğa kapılıyor mu insan?
Umutsuzluğa kapılmıyorum ama bir kaygılanma oluyor tabii. Şarkının bir hafta, 10 gün içinde hemen bir numaraya yükselmesini beklemek, benim kendime yaptığım bir haksızlık.

BU İŞTE RÜŞVET DE DÖNÜYOR
Başarının göstergesi listelerde birinci sıraya oturmak mıdır?

Başarı, belirli birtakım grafiklerle ölçülüyor. Hem listelerde ön sıralarda olmak hem konserler hem de satışlar önemli. Ama tabii listelerde yükselmeyen nice şarkı da çok başarılı. Yine de ben bu piyasada ilişkilerin de önemli bir rol oynadığını gördüm. Bu ara bazı isimlerin kanal sahipleriyle ya da DJ'lerle, VJ'lerle, herkesle iyi olma çabasında olduğunu görüyorum. Sanki bu tip insanlarla aramız iyi olursa şarkımı daha çok çalarlar, bir numara oluruz falan diye düşünüyorlar herhalde.

Sizin böyle bir kaygınız oldu mu?
Olmadı. Tabii bu söylediğimi herkes yapmıyor ama son yıllarda gördüğüm kadarıyla bazı radyolarda, televizyon kanallarında falan bir şarkının sık sık dönmesinde ilişkilerin, hatta rüşvetin ve başka başka bir sürü şeyin etkisi var.

Şahit oldunuz mu böyle bir şeye?
Duyuyorum ve görüyorum tabii ki. Herkes görüyordur herhalde, bunu herkes biliyordur zaten.

Sektörün içinde sevildiğinizi düşünüyor musunuz?
Kısmen evet, kısmen hayır. Zor günlerinde insanlara hep kucak açmışımdır. Çok sevilen bir insan olmaya çalışmadım, sadece ben gibi davrandım. Ama beni sevmeyenler de olabilir. Mesela yıllardır tanıdığım bir sanatçı arkadaşım geçtiğimiz günlerde selamımı almadı. Kıskanılabileceğimi gördüm. Kıskanılan olmak da doğal geliyor bana artık. Ben eskiden hiç buralarda değildim. Hayata saf yanımla baktığım için böyle şeyler düşünülebileceği aklımdan geçmiyordu. Ama erkekler değil de özellikle bazı kadın sanatçılar ve bazı gay'lerle böyle şeyler yaşadığımı söyleyebilirim.

REHBER RÜYALAR GÖRÜRÜM
Pozitif enerjiyle yakından ilgileniyorsunuz, değil mi?

Evet ilgileniyorum. İyi bir psikolog olduğumu söyleyebilirim.

Güzin Abla kıvamında mı?

Bazen olabilir. Ama yoğun tempo yüzünden bazen kendimle bile iletişim kuramadığım zamanlar oluyor. O yüzden önce kendimi dinlediğim zamanlarda çevreme de faydam dokunabiliyor.

Rehber rüyalar görüyor musunuz?
Görüyorum, hatta şarkılar görüyorum. Bunun sadece bana mahsus olduğunu zannetmiyorum. Belki ben ilhamla yaşadığım için bana daha çok oluyordur. Özellikle niyet ettiğim ve albüme kapandığım dönemlerde, daha kapalı ve arınmış bir zaman geçiriyorum.

Genelde pozitif enerjiyle uğraşanlara biraz 'deli' gözüyle bakılıyor. Siz böyle bir tepkiyle karşılaştınız mı?
Burada denge çok önemli. Dengeyi kaçırdığın için o gözle bakıyorlar diye düşünüyorum. Ben de yaşamıştım.

Spirütüel çalışmalarınız olmasaydı nasıl bir Burcu Güneş olurdu?
Bilemiyorum ama duvara toslardım herhalde. Kazançları daha az, kayıpları daha çok bir hayatım olabilirdi.
CANLI YAYIN