Erkek light ile maço arası olmalı

GİRİŞ TARİHİ:  02.09.2010, 09:55 GÜNCELLEME TARİHİ:  02 Eylül 2010 Perşembe, 09:56

'Çocuklar Duymasın'da yine 'light' bir erkekle birliktelik yaşayan 'Gönül'ü canlandıran Zeyno Gönenç: Erkek kadına kibar davranmalı ama yeri geldiğinde sert ve korumacı olmalı

Yedi yıl sonra ekranlara dönen 'Çocuklar Duymasın'ın ana karakterlerinden biri olan 'Gönül'ü oynayan Zeyno Gönenç yeniden izleyicilerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyor. Yedi yıl boyunca kendisini her açıdan geliştirmeye çalıştığını, kişisel gelişim kitapları okuduğunu söyleyen Gönenç diziyi, ekip arkadaşlarını ve hayata bakışını anlattı. Dizi başlamadan önce "İzleyici unuttu, tekrar tutmaz" iddiaları vardı. Evet o tarz söylemler oldu ama ben hiç kulak asmadım. Oynamaya başladıktan sonra tekrar aynı ilgiyi göreceğimizden emindim. Tutacak mı tutmayacak mı diye hiç şüphemiz olmadı. Reyting sonuçları da ortada, bizi haklı çıkardı. Benim hayatım kendini iyi hissetmek üzerine kurulu. Kendimi iyi hissedeceğim ortamlarda bulunmayı tercih ediyorum. 'Çocuklar Duymasın' da kendimi çok iyi hissettiğim bir ortam. Kendimi iyi hissetmediğim ortamdan hemen uzaklaşırım zaten. Dostluklarda da böyle.

BANA BU TARZ ROL YAKIŞIYOR
Seyirci sizi 'Dominant Gönül' rolüyle çok sevdi. Gelen tepkiler nasıl?
Çok olumlu tepkiler alıyorum. Bir hanımefendi geçen gün yanıma yaklaştı ve "Ne iyi ettiniz de tekrar geldiniz" dedi. "Nerelerdeydiniz? Sizleri izlemeyi çok özlemiştik" diyen de oluyor. Rolünüzün üzerinize yapıştığını düşünüyor musunuz? Yapışsın... Niye rahatsızlık duyayım? Bana bu tarz rollerin yakıştığını düşünüyorum. 'Çocuklar Duymasın'dan sonra da hep böyle roller geldi.
Dizide çok etkilendiğiniz ya da zorlandığınız bir sahne oldu mu?
Bir çocuğa annesiyle babasının boşandığının nasıl söyleneceğine dair ders niteliğinde bir sahne vardı. 'Gönül' oğlu 'Orçun'a babasıyla boşandığını açıklayacaktı. Çektiğimiz o sahne beni oldukça etkiledi. Çok duygusal bir sahneydi. Böyle birkaç sahne daha oldu önceleri. İster istemez çok etkileniyorsun.

KADINLARI ANLAMAK ZORDUR
Volkan Severcan'ın canlandırdığı 'Tuna' karakteriyle 'Gönül' arasında ilişki başladı. Severcan'ı ve bu ilişkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Volkan'ın dahil olmasından dolayı çok mutluyum. Çünkü biz aynı dönemin öğrencileriyiz. 'Tuna' ile 'Gönül' henüz cicim aylarındalar. Gerçek hayatta da herkes ilişkinin başlangıcında tırnaklarını çıkarmaz ya, burada da o dönemdeyiz. Ancak sonra 'Gönül', 'Tuna'nın obsesif taraflarını görmeye başlayacak.
Kadınlar 'Tuna' gibi biraz feminen olan erkekler mi yoksa Haluk gibi maço olanları mı tercih eder genelde?
Bence 'Haluk' karakteri daha ağır basıyor Türk erkeklerinde. Türk erkeğinin yansıması Haluk. Ama bence kadınların ne istediğini kimse çözemedi daha. Fazla sert olur beğenmezsin, yumuşak olur "Niye bu kadar yumuşak?" dersin. Kadınların ne istediğini kimse bilemez.
Zeyno Gönenç olarak hangi erkek tipi sizi daha çok cezbeder?
Aslında ikisinin ortası çok daha makbul bence. Ne 'Tuna' kadar light ne de 'Haluk' kadar sert ve maço bir adam olmalı. Yeri geldiğinde 'Tuna' gibi kadınları duygusallığıyla memnun etmeyi bilmeli ama yeri geldiğinde de 'Haluk' gibi sert ve korumacı olmalı diye düşünüyorum.

ANNE OLMAK İSTERİM
Dizideki gibi anne olmak ister misiniz?
İsterim... Hayat bana böyle bir sürpriz yaparsa neden olmasın?. Olacaksa olur, ben her şeyi akışına bıraktım. Eğer çocuk sahibi olursam çok mutlu olurum. Çocuğum olmazsa da kahrolmam
CANLI YAYIN