Kocamla bile aynı evde yaşayamam!

GİRİŞ TARİHİ:  04.09.2010, 12:16 GÜNCELLEME TARİHİ:  04 Eylül 2010 Cumartesi, 12:16

Birlikte olacağı kişinin hem modern hem de geleneksel olması gerektiğini söyleyen oyuncu Ekin Türkmen: Evlendiğimde bile aynı evde yaşamam. Çünkü bazen çevremde insan istemediğim anlar oluyor

Son olarak 'Küçük Kadınlar' dizisinde rol alan Ekin Türkmen, şimdi de atv'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Adanalı' ile ekrana gelecek olmanın heyecanını yaşıyor. Yedi ay ABD'de kalıp çeşitli sanatsal etkinliklere katıldığını, bol bol seyahat ettiğini söyleyen Türkmen, Marie Claire dergisinin Eylül sayısında Eda Göklü'ye hedeflerini ve oyunculuğa bakış açısını anlattı.

OKULLU VE GÜZELİM
Los Angeles'a gitme kararınızın nedeni neydi?

"Başka bir yere mi gitsem, workshop'lara mı katılsam, yüksek lisans mı yapsam?" gibi kaygılarım vardı. 'Küçük Kadınlar'ı bıraktım ve o zamandan beri sürekli geziyorum. Hem Türkiye'de hem yurtdışında atölye çalışmalarına katıldım. Çok dinlenmiş, yenilenmiş ve çok şey öğrenmiş hissediyorum şimdi. Tekrar çalışmaya karar verdim ve 'Adanalı' dizisi ile başladım yeniden çalışmaya.

Kaç yaşındasınız?
26 yaşındayım ama çok küçük yaştan beri yalnız yaşıyorum ve değişik hayatlar deneyimlemeyi çok seviyorum. Yeni insanlarla tanışmayı seviyorum. İnanılmaz meraklıyım o konuda. Kapadokya'ya da gittim mesela, orada aylarca bir köyde kaldım. İnsanların farklı yerlerde nasıl yaşadıklarını çok merak ediyorum ve gözlemliyorum.

Oyuncu olmak çocukluk hayaliniz miydi?
Çocukluk hayalim değildi, psikoloji okumak istiyordum. Henüz üniversite sınavlarına girmemiştim. Osman Sınav ile tanıştık. Benimle çalışmak istediğini söyledi. Sınavlara girdim ve Haliç Üniversitesi'nde konservatuvar okudum.

Kendinizi hangi açıdan diğer oyunculardan farklı görüyorsunuz?
Konservatuvarlı ve güzel oyuncu çok az. Onun dışındakiler ya modellikten geliyor ya da konservatuvarlı ama başrol verecekleri sözde güzel kategorisine girmiyor. Ben hem konservatuvarlıyım hem de başrol için seçebilecekleri bir oyuncuyum.

CENTİLMEN OLMALI
Birlikteliğinizde sizin için önemli olan şeyler nelerdir?

Erkek arkadaşım flört edebilir mesela başkasıyla. Güzel bir kadın gördüğü zaman bir erkeğin bakması kadar doğal bir şey yok. Çok centilmen olmasını bekliyorum bir erkeğin. Entelektüel birikimi de olmasını istiyorum fakat geleneksel değerleri unutmuş erkeklerden hoşlanmıyorum. Aynı evde yaşama fikrine katılmıyorum. Çevremde insan istemediğim anlar oluyor, konsantre olmam gereken şeyler olabiliyor. Ortak bir ev olabilir ama benim gidebileceğim başka bir ev de olmalı. Bu hayatımdaki kişi için de geçerli, çünkü ben de sanatla uğraşan insanları seviyorum.
CANLI YAYIN