Nez: Erkekler bana yaklaşamıyor!

GİRİŞ TARİHİ:  06.09.2010, 10:01 GÜNCELLEME TARİHİ:  06 Eylül 2010 Pazartesi, 10:01

Uzun süredir adı kimseyle anılmayan şarkıcı Nez: "Kendime özgü kurallarım olduğu, çok cıvık ilişkileri sevmediğim için genelde erkekler bana yaklaşamıyor. İlişkiler, arkadaşlıklar büyük emek ister"

Şov dünyasına dansçı olarak adım atan Nez sonra şarkıcılığa geçiş yaptı. Uzun süre Çırağan'daki Q Jazz Bar'da sahne alan şarkıcı, çıkardığı albümler ve verdiği konserlerle daha geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Önümüzdeki günlerde çıkaracağı albüm için hazırlıklarını sürdüren ünlü şarkıcı, Boxer dergisinin Eylül sayısında Duygu Tekin'in sorularını yanıtladı.

Çırağan Sarayı'ndaki Q Jazz Bar'da sahne almayı özlediniz mi?
Çok özlüyorum diyemem. O zamanlar en yoğun dönemlerim olsa bile geçmiş geçmişte kalmıştır. Yaşım gereği, tecrübe ve yeni bir hayata "Merhaba" dediğim bir dönemdi. O günleri sadece gülümseyerek hatırlıyorum. Süper bir çıkıştı, onu rahatlıkla söyleyebilirim.

Sizi görenlerin tepkisi ne oluyor?
Şaşıranlar da oluyor ama bazen ön yargı ile yaklaşanların şu cümlesi beni çok mutlu ediyor: "Ya sen gerçekten çok tatlı bir insanmışsın, harikaymışsın."

Adınız kimseyle anılmıyor. Erkekler size yaklaşmaktan çekiniyor mu?
Genelde evet. Çünkü bunu ben sağlıyorum. Benim bazı kurallarım var. Çok cıvık ilişkileri sevmiyorum. İlişkiler, arkadaşlıklar büyük emek ister.

MUTSUZ İNSANLARI SEVMEM
Çok pozitif bir kadınsınız. Bunun zararını gördüğünüz oluyor mu?

Ben en kötü ortamı bile çok pozitif bir düşünceyle önce kendim için sonra da o havayı bozmak için değiştirebilen biriyim. Mutsuz insanlara çok fazla tahammülüm yok. Onlardan hoşlanmıyorum.

Biri sizi kullanmaya çalıştığında bunu fark ediyor musunuz?
Fark ettiğim anda önce bir bakıyorum. O insan, bunu "Kötü bir niyetle mi yapıyor?, yoksa bir derdi mi var?" diye. Zaten bana ters olan insanları hemen eleyebilmek gibi bir gücüm var.

Romantik erkek mi, yoksa cool erkek mi ilgi alanınıza girer?
Romantik, cool, komik. Ortaya karışık. Fakat en önemlisi abartılı olmayan, doğal ve çok içten biri olmalı.

Erkeğin içindeki duygusallığı ortaya çıkarmak için çaba gösterir misiniz?
Fazla duygusal olduğumdan karşımdakinin duygusal olmasını istemem. Zorla da bazı şeylerin değişmesi bence biraz imkansız. İnsan neyse odur bence.

Eğer birlikte olduğunuz kişinin annesi sizden hoşlanmıyorsa ve ayrılmanız için elinden geleni yapıyorsa buna karşı nasıl bir taktik uygularsınız?
Annesiyle ve ailesiyle onlara mutluluklar dilerim, uğraşamam. Ben zaten yeterince saygılı ve düzgün bir kadınım, gören anlar. Anneyle uğraşmadan, büyük bir saygı ile uzaklaşmak en doğrusu olur diye düşünüyorum.

Trip yapar mısınız?
Evet, yaparım ama haklılık payımın yüzde 100 olduğu durumlarda yaparım ama çok uzatmam genellikle.

Hiç kıskançlık krizine girdiğiniz oluyor mu? En çok neyi kıskanırsınız?
Kıskançlığı kendime yakıştıramıyorum. Kıskançlıklar çok eskiden olurdu ama artık zor. Haksızlığa uğradığımda çok delirdiğim olmuştur tabii.

EUROVISION'U KAZANIRIM
İki sene önce Eurovision için adınız geçiyordu ama olmadı. Size teklif gelmiş miydi Eurovision için?
Teklifin geldiği doğru ama o dönemde kendimi hazır hissetmediğimden kabul etmedim. Zor bir maraton ve her gününüzün her anını yarışmaya ayırmak zorundasınız. Konumuz Türkiye olunca hafife alamazsınız. Ben de böyle bir tekliften dolayı çok sevinmiştim ama doğru zamanda olması bence çok daha önemli.

Hâlâ bir beklentiniz var mı?
Eğer teklif gelirse çok doğru bir seçim olur. Çünkü yarışmanın şov olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ses, dans ve yabancı dil konusunda çok iyi olduğumu bildiğim için kendime güvenim sonsuz.

Sonuç ne olur?

Her sene derecemiz bir önceki seneden bir tık daha üstte oluyor. Geçen sene ikinci olduğumuza göre, bu sene birinci olurum diye düşünüyorum.

HADİSE ÖRNEK ALDI
Tarzı size yakın olan Hadise'yi Eurovision'da nasıl buldunuz?

Ben o tarzı 10 yıl önce yapmıştım ve Hadise gibi sanatçıların da yapıyor olması benim için çok güzel bir duygu. Doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Saygı duymak lazım yapılan her çalışmaya.

ÇİRKİN ERKEĞİ DE SEVERİM
Çirkin bir erkekle ilişkiniz olur mu?

Eğer ben seviyorsam o her şeyiyle güzeldir. Belirli kriterlerim olmadı ama zeki, doğal ve mutlu bir adam olmalı.

Sevgilinize "İllallah" dedirten kadınlardan mısınız?
Çok zor bir kadın olduğum söylenir. "İllallah" dedirtir miyim bilemem ama diyen olmuştur. Ben bile bazen kendime inanamıyorum.

IGLESIAS BENİ ÇOK UTANDIRDI
Julio Iglesias ile ilgili ilginç bir anınız var. Anlatır mısınız?

Sene 2006... Konserler düzenliyorduk. Ekipte, bütün röportaj, basın ve halkla ilişkilerle ben ilgileniyordum. Julio "Yemeğe çıkabilir miyiz?" dedi. Evliydim ve eşimi göstermiştim. Basın toplantısında, "Sizi reddeden kadın oldu mu?" diye sorulunca, "Bu hanım" diye beni gösterdiğinde çok utanmıştım.

Bir dönem İngiltere'de yaşadınız. Ne kadar kaldınız orada?

İngiltere'ye üç yaşımdayken gitmiştik. Liseyi Türkiye'de okudum. Sonra tekrar eğitimim için İngiltere'ye döndüm. 15 yılım İngiltere'de geçti. Hayatımın en güzel yıllarıydı
CANLI YAYIN