Özelim bana kalsın

GİRİŞ TARİHİ:  10.09.2010, 11:05 GÜNCELLEME TARİHİ:  10 Eylül 2010 Cuma, 11:05

Mahsun Kırmızıgül'den sonra adı kimseyle anılmayan Bade İşçil: Yeni gördüğüm birine "Hadi tanışalım" demem. Kısmetim, bir gün görüştüğüm insanlar aracılığıyla karşıma çıkar

atv'nin fenomen dizisi 'Ezel'de 'Şebnem' rolüyle izleyici karşısına çıkan Bade İşçil, hem oyunculuğu hem de güzelliğiyle dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. "Özel hayatımla değil, ortaya koyduğum işimle dikkat çekmek isterim" diyen güzel oyuncuyla, 'Ezel' dizisini, rolünü ve aşka bakışını konuştuk... 'Ezel'de oynayacağınız kesinleştikten sonra dizinin bu kadar ilgi çekeceğini tahmin etmiş miydiniz? Hikayesini ilk okuduğumda çok etkilenmiştim. Hikayenin, her projesinde başarı sağlamış bir yapım şirketinin bünyesinde usta oyuncularla, doğru bir ekiple anlatılacağını öğrendiğim gün belki bu kadarını değil ama çok büyük ilgi çekeceğini tahmin etmiştim. Yeni sezonda 'Kenan Birkan' ve 'Ramiz Dayı'nın yaşadıkları dikkat çekecek. İzleyicilere yeni sezonla ilgili ne tür tüyolar verebilirsiniz? Çok heyecanlı bir sezon olacak. Bir şey söyleyip kimseyi heyecanlı bekleyişinden alıkoymak istemem! Yeni sezon fragmanlarından algıladığımız kadarıyla bu sezon geçmişe dönüşlerle geçeceğe benziyor? Geçmişe dönüşler sayesinde "Ne, nasıl gelişmiş?" ve "Ne olmuş da bugünlere gelinmiş?" gibi merak edilensoruların cevabı bulunuyor.

'ŞEBNEM'GİBİ SADIĞIM!
Yine aksiyon, entrika ve heyecan dolu sahneler olacak mı? Kara kaşımızı, kara gözümüzü seyrettirmeyeceğiz. Sürükleyici olmanın en büyük nedenlerinden biri de nabzı yüksek tutan sahneler. 'Şebnem' karakterinde kendinizden bir şeyler buluyor musunuz? Örneğin normal yaşantınızda da aksiyonu seviyor musunuz? Bugüne kadar hep sadık ve ona verilen görevleri yerine getiren bir 'Şebnem' karakterini canlandırdım. Bu yapısı kesinlikle en önemli ortak noktamız. Aksiyon, oyuncunun sahnedeki eylemidir. Ben set dışında spor yapar, arta kalan vaktimde olağan ve durağan yaşarım

ASLA TÜYO VERMEM
'Şebnem' karakterinin dikkat çekmesinin nedeni sizce ne? 'Ezel'in intikam planında onun yanında olması tabii ki seyircide ayrıca bir sempati yaratmıştır. Ancak 'Şebnem' karakteri, illüzyon etkisi yaratarak, görselliğiyle etkilediği insanları hiç tahmin edemedikleri zekasıyla oyuna getirebilen biri. Kuralları iyi biliyor ve 'Ezel'e sadık bir yardımcı. 'Ezel'in başarısında gizemli olmasının da etkisi var mı? Sanırım var. Zaten dizinin mantığı da bu bence... Yoksa bir sonraki bölümü niye seyreder ki insanlar? Siz diziyi izlediğinizde neler hissediyorsunuz? Çok heyecanlanıyorum. Çünkü her şeyiyle bir bütün oluyor. Yani senaryoyu okurken çok da etkilenmediğim bir sahne, izlerken bambaşka bir etkiyle büyüleyebiliyor beni... Çevrenizdekiler yeni bölümlerle ilgili tüyolar almaya çalışıyor mı? Tabii ki almaya çalışıyorlar. Ancak izlemelerinin önemini anlatınca anlıyorlar beni. Önceden öğrenerek niye tadını kaçırsınlar ki? 'Ezel'de olacakları önceden bilmek değil, usta oyuncuların o olacakları canlandırışı, olaya duyguyu verişini izlemek güzel. Kadronun kamera arkası uyumu nasıl? Çekimler sırasında nasıl olaylar yaşıyorsunuz? Gerçekten anlatılması zor şeyler ama her zorlukta bile bence çok keyifli anların yaşandığı bir set. Sonuçta bir aile gibi oluyoruz. Bazen çok soğuk bazen de çok sıcak oluyor çekimler ve birlikte baş etmeye çalışıyoruz. Sohbet edip konuşuyoruz. Senaryoyu tartışıyor, üzerinde çalışmalar, provalar yapıyoruz. Zaten sesli çekim yaptığımız için sahne kaydından önce ezberde olmamız gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. Yani ekip olarak çekim arasında bile çalışıyoruz. Sezon finali yaptıktan sonra yaz aylarını nasıl geçirdiniz? Sezon finalinden sonra tatil yapmak yerine İstanbul'da sizlerin de görüntülediği gibi yollarda yürüyüşüme devam ettim. Spordan arta kalan vakitlerimi de arkadaşlarıma zaman ayırarak geçirdim. Yazın pek tatil yaptığım söylenemez. Çalışmayarak dinlenirim sanmıştım. Oysa beni çalışmamak yoruyormuş.

ÖZELİM BANA KALSIN
Eskiden "Dikkat çekmeyi sevmiyorum" demiştiniz. Dikkat çekmeye ve ön planda olmaya alıştınız mı? "Özel hayatımla dikkat çekmeyi sevmiyorum" demek istemiştim. Benim ne yaşadığım, ne giydiğim, ne içtiğim, ne yediğim, nerede olduğum dikkat çeksin istemem. 'Ezel'in en güzel yardımcısı olarak anılıyorsunuz. Siz kendinizi güzel buluyor musunuz? Öyle diyorlar, şükürler olsun. Uzun saçlı haliniz de kısa saçlı halinizde çok beğenildi. Değişiklikleri seviyor musunuz? Çok uç noktalarda kararlar almaya çekinen biriyimdir, alışkanlıklarımdan kolay kolay vazgeçemem.

HERHANGİ BİRİ SEVGİLİM OLMAZ
Güzellik ekranda çok mu önemli? İzleyenler güzel şeyler seyretmek istiyor ama sadece güzel olana devamlı bakarsanız zamanla bir şey ifade etmez. "Çok çirkin" dediğiniz kişinin olağanüstü yeteneği vardır ve o büyüye kapılırsınız. En güzel insan gibi gelir.
"Görücü usulü evlenmeyi istiyorum" açıklamanız çok dikkat çekmişti. Tam olarak neyi kastettiniz? Bugün gidip herhangi bir yerde gördüğüm birine "Hadi tanışalım mı?" demem ya da aynı şekilde gelenle de tanışmam. Dolayısıyla arkadaş seçerken yakın çevremin ya da ailemin fikrini alırım. Onların tanıdığı, bildiği birileriyle tanışır ve etkilenirsem bir ilişki yaşarım anlamında söyledim. Bana "Ya sette çekim yapıyorsun ya da spor yapıyorsun. Bu şekilde nasıl biriyle tanışıp ilişki yaşayacaksın?" diye sordular. Ben de "Bir yerde birini bulacak değilim ya? Kısmetim zaten bir gün görüştüğüm insanlar aracılığıyla karşıma çıkar" dedim. Görücü usulü buysa, evet ben de bunu dedim.

EZEL BİR İHTİYAÇTI
'Ezel', ekranlarda genelde aşk hikayelerinin yer aldığı bir dönemde izleyiciyle buluştu. Dizi böyle farklı bir projeye ihtiyaç olduğu için mi bu kadar çok dikkat çekti? Evet, bir ihtiyaçtı. 'Ezel' her yönüyle farklı, gerek tahmin edilemez senaryosu, gerekse görsel zenginlikleriyle ön plana çıkıyor. Başarılı olmasında oyuncuların payı da çok büyük. Bir de çok emek verilerek çekilen bir dizi.
CANLI YAYIN