Ezberleri bozacak!

GİRİŞ TARİHİ:  17.09.2010, 09:44 GÜNCELLEME TARİHİ:  17 Eylül 2010 Cuma, 09:45

Bu gece atv'de başlayacak 'Kılıç Günü'nde 'Kılıç Ali'yi oynayan Tansel Öngel: Dizinin tutacağına inanıyorum. Çünkü milletimiz mağdurun yanında olmayı sever

atv'nin yeni dizisi 'Kılıç Günü', ezberleri bozacak hikayesi ve dinamik kurgusuyla bu gece başlıyor. Yayınlanmadan önce tanıtım filmiyle merak uyandıran, Facebook'ta adına kurulan grupta 10 bini aşkın takipçisi olan diziyi Osman Sınav yönetiyor. Bir intikam öyküsünün konu edildiği dizide 90 günlük ömrü kaldığını öğrenen Kılıç Ali'nin, düşmanlarıyla mücadelesi anlatılıyor. Başrol oyuncuları rolleri ve dizinin perde arkası hakkında bilgi verdi.

TANSEL ÖNGEL (KILIÇ ALİ)
ÇOK GERÇEKÇİ BİR PROJE...

Dizi, ezenle ezilenin, haksız yere güç elde edenle, haklı olduğu halde ezilenin hikayesi... Ezen taraf Kızıltan Ailesi...
'Kılıç Ali' ise bu hikayede ezilen ve mağdur olan taraf... Biz millet olarak mağdurun yanında yer almayı severiz. O nedenle dizinin sevileceğine inanıyorum. 'Kılıç Ali' sokaklardan geliyor. Bir yanda ölüm korkusu, diğer yanda kızı ve yaralı kalbine sığdırmaya çalıştığı iki kadının aşkı var.
Osman Sınav çok sağlam hikayeler yazan bir isim. Bu projenin de farklı olduğunu düşünüyorum. Oynadığım 'Kılıç Ali' de gerçek yaşamdan gelen bir karakter. Beni de dizide en çok motive eden unsur bu.

ERTAN SABAN (SAVAŞ KIZILTAN)
KÖTÜLÜK SAÇAN BİRİYİM

Dizinin kötüler tarafındayım. Baba ve iki oğlu etrafa kötülük saçıyor. Ben ailenin büyük oğlu Savaş'ı oynuyorum.
Bu ailenin her bireyi uyurken bile altın basıyor. Ve onların daha fazla iktidardan başka hiçbir şeye ihtiyacı yok.

MELİKE GÜNER (ŞEYMA)
HER KADIN KENDİNİ BULACAK

Dizide 'Kılıç Ali'nin eşi 'Şeyma'yı oynuyorum. Bugüne kadar hayat verdiğim karakterlerden çok daha farklı... Hep dişli, sert, kuralları yıkan tipleri oynarken, burada kocasına aşık, ılımlı, iyi kalpli biriyim.
Bu hikaye, sadece zenginlik-fakirlik öyküsü olarak değil, kadın-erkek ilişkisi bakımından da gerçeğe çok yakın... 'Şeyma', 'Ali'nin başkasını sevdiğini biliyor ama susuyor. Birçok kadının yaptığı şeyi yapıyor.

NUR ERKUL (CANSU)
AİLENİN TEK İYİ ÜYESİ BENİM

Zengin Kızıltan Ailesi'nin iyi olan tek üyesiyim. 'Kılıç Ali'yi deli gibi seven 'Cansu'yu oynuyorum.
'Cansu' yurtdışına gitmiş, orada evlenmiş ama daha sonra kocasından ayrılmış. Çünkü gönlü 'Kılıç Ali'de... Babası ve ağabeylerinin 'Kılıç Ali'ye yaptıkları kötülüklerin farkında. Bu nedenle onlara tavır alan biri.

ALİ ATAY (CENK KIZILTAN)
BU İŞ ÇOK SES GETİRECEK

Ailenin ortanca oğluyum. Bu dizi bir intikam öyküsü... 'Ali'nin bir kız meselesi var ve kendisine yapılanlardan dolayı bir şekilde Kızıltan Ailesi'nden intikam almak istiyor. Biz de ailenin bireyleri olarak buna engel olmaya çalışıyoruz.
Osman Sınav'la ilk görüştüğüm andan itibaren bu işin ses getireceğine eminim. TV'de karakter yaratmak zordur. Bunun sıkıntısını çok yaşadım. Tam rayına oturur her şey, bu kez de dizi kalkar. Ama 'Kılıç Günün'nde bunun yaşanacağına inanmıyorum.
CANLI YAYIN