Benden oyuncu olmaz derdim

GİRİŞ TARİHİ:  18.09.2010, 15:05 GÜNCELLEME TARİHİ:  18 Eylül 2010 Cumartesi, 15:05

Bu sezon 'Adanalı' dizisine dahil olan 'Issız Adam' Cemal Hünal'dan itiraf: ABD'den döndükten sonra dizilere baktığımda, oyunculuğun altından kalkabileceğimi hiç düşünmüyordum. Oyunculuk yapmayı düşünmediğim için de senaryo yazıyordum...

Çağan Irmak'ın 'Issız Adam' filmiyle şöhrete ulaşan Cemal Hünal, yeni sezonda dahil olduğu 'Adanalı' dizisinde 'Alex' rolüyle ekrana geliyor. Tiyatro sahnesinden sonra ilk kez 'kötü adam'ı oynayan Hünal; diziyi, ekip arkadaşlarını, planlarını ve hayat felsefesini anlattı.
'Adanlı'ya dahil olduğunuz için neler düşünüyorsunuz? Öncelikle 'Adanalı'ya beni kabul ettikleri için çok mutluyum. Çünkü ben aksiyonu çok seviyorum. Çocukluğumdan beri oyunculuk idealim, aksiyonda yer almaktı. Bu anlamda kendimi geliştirmek, farklı şeyler yapmak, yeni şeyler keşfetmek için çok iyi bir fırsat. Aynı zamanda karakterin, dizinin kötü adamı olması benim için seçenekleri çok daha genişletiyor . Çünkü iyi bir karakteri oynadığınız zaman ideal dünya çerçevesinde sabit kalmak zorundasınız. O karakter her zaman iyi seçimler yapmak zorunda. İyi karakterseniz televizyonda asla açık veremezsiniz. Ama kötü karakterlerde çok daha fazla esneklik var.
Bu ilk kötü rolünüz mü? Tiyatroda '3. Richard'ı oynamıştım ama TV'dekii ilk kötü rolüm. Onun için de ayrıca heyecanlıyım . Romantik aşk filmlerinin çapkın karakteri olarak, güzel gülen biri olarak şimdi pis pis gülümsemek istiyorum. Bunun için çok isabet oldu.
Sete ilk gittiğinizde neler hissettiniz? İlk set günü çok şanslıydım diyebilirim. Çok boş bir kafayla ve hazırlıksız geldim buraya. Çünkü sette çalışacağım insanları tanımıyordum. Görüp keşfetmek, biraz risk alıp ekibe teslim olmak istedim. Bu bana çok keyif veriyor. Keşif sürecini uzatıyor ama çok daha renkli ve canlı sonuçlar verdiğini düşünüyorum. Gördüm ki çok keyifli bir set.
Daha önce izliyor muydunuz diziyi? Parça parça baktığım bölümleri oldu ama ben genelde TV seyretmiyorum. 'Adanalı'yı kısmen biliyordum ve aksiyon çektikleri için çok da imreniyordum. "Keşke TV için drama yerine aksiyonda oynasam " diyordum. 'Adanalı' çok iyi denk geldi.

CEMAL HÜNAL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

ALEX DÜNYANIN YANMASINI İSTİYOR
Canlandırdığınız 'Alex' karakteri nasıl biri? Hangi sebeplerden dolayı kötülük yaptığını bilmiyoruz ama öyle bir karakter ki elinde her şey var. Hayattan daha fazla güç ve hakimiyet istiyor. Çok sevdiği, taptığı bir kız kardeşi var. Kızın üzerine titriyor adeta. Kız da 'Maraz Ali'yle aşk yaşıyor. Çok acımasız, biraz sadist bir karakter. Elindeki zengin imkanlara karşın; dünyaya, İstanbul'a, insanlara, insanların şekilciliğine bir kini var. Bazı insanların net bir amaçları yoktur, sadece dünyanın yandığını görmek isterler. Alex de öyle biri.
Alex'i, 'Batman' filmlerindeki 'Joker'e benzetenler oluyor. Kısmen benziyor. Ama 'Joker'de görsel olarak o kadar ileri bir deformasyon var ki karaktere bu bir delilik olarak yansıyabiliyor. Ben toplum içinde yaşayan, işadamı kimliğinde, hayata daha hakim ve o tip gibi deformasyona sahip olmayan bir karakteri oynuyorum.

YAŞAM ELDEN GİDİYOR...
Alex'le özdeşleşen yanınız var mı? Hepimiz bilinçaltımızda; kötüleri, artıları, eksileri tarttığımız zaman herhangi bir insanda kendimize ait bir şey bulabiliriz. Aslında hepimizin ortak yönleri vardır. İnsanların şekilciliğine kin tutma konusunda 'Alex'le aynı görüşteyim. Biraz anarşi, biraz sistemi karıştırmak, düzenin ayağını kaydırmak... Düzen de kendi içinde tahribat yaratıyor. Ya kendini ya da çevresindekileri tahrip ediyor. İnsanlar gerçekten ait olmadıkları sanal bir dünyada var olmaya çalışıyorlar. Büyükşehirde yaşayan herkesin buralarda olma sebebi, diğer insanların sahip olduğu şeylere sahip olmak. Ev ve araba gibi... Bütün bunları karşılayabilmek için salak gibi, kutu kadar bir evde kredi kartı borcunu bitirmeye çalışıp, kendi kendilerine esaret yaratıyorlar. Hayat da elden gidiyor o arada. 'Alex' gibi anarşi yaratan karakterler, insanların kendileriyle yüzleşmesine, kendi içlerine dönmelerine sebep oluyor. Düzenlerinin bozulması, planlarının değişmesi, hayal kırıklığına uğramaları bir anda insanları gerçeklerle karşı karşıya bırakıyor. 'Alex' de farkındalık yaratmanın peşinde aslında. O anlamda 'Alex kadar kalpsiz değilim ama onu seveceğim galiba.
CANLI YAYIN