Güçlü kadın rolleri gelip beni buluyor

GİRİŞ TARİHİ:  23.09.2010, 09:30 GÜNCELLEME TARİHİ:  23 Eylül 2010 Perşembe, 09:30

Eski rolleri gibi yeni dahil olduğu 'Kapalıçarşı'da da baskın karakterli bir kadını oynayan Zeynep Eronat: "Bu rolleri seviyorum ama özellikle aramıyorum. Nedense bana geliyor"

'Parmaklıklar Ardında'da üç sezon rol alan Zeynep Eronat; dizinin bitmesinin ardından, bu yıl 'Kapalıçarşı' ekibine dahil oldu. Daha önce 'Asmalı Konak', 'Sıla' ve 'Serseri' gibi dizilerde oynayan Eronat, 'Kapalıçarşı'da oldukça güçlü bir karakterle izleyici karşısına çıktı. Fırat'ın annesi Feraye Hanım'ı canlandıran sanatçı yeni dizisini ve rol seçimindeki kriterlerini anlattı:

'Kapalıçarşı' dizisi için teklif geldiğinde neler düşündünüz?
'Kapalıçarşı' çekimlerimden vakit bulduğumda izlediğim az sayıda diziden biriydi. 'Asmalı Konak' ve 'Parmaklıklar Ardında'dan sonra üçüncü kez izlediğim bir diziye oyuncu olarak katıldım. Çok heyecan verici bir teklifti ama aynı zamanda riskli... Ürktüğüm için uzun zaman düşündüm teklifi. Çünkü 'Feraye' hikayenin tam ortasına pat diye düşüveren bir karakterdi. Ne kadar kaynaşabilir hikayeyle diye tedirgin oldum. Sonra bu korkularım tamamen geçti.

Bu teklifi kabul etmenizde neler etken oldu?
'Kapalıçarşı' gerek oyuncu kadrosu gerek hikayesi ile son derece kaliteli bir proje. Ve yapımcımız Erol Avcı... TMC de hep çalışmayı çok istediğim bir şirketti.

UNUTULMAZ AŞK GİBİ
Yeni dizinizde de güçlü kadını canlandırıyorsunuz. Tesadüf mü?

Seviyorum bu rolleri. Seçiyorum da... Ama aramıyorum. Nedense önüme bu roller çıkıyor. Sonu hep ayrılıkla biten güzel ve unutulmaz bir aşk hikayesi gibi.

Canlandırdığınız Feraye nasıl bir karakter? Hikayenin neresinde?
Feraye de yazık olmuş kadınlardan biri. Hikayenin en ortasına pat diye düşüveriyor. Feraye, bir aşk uğruna bütün ömrünü intikam almaya adamış bir kadın.

Dizilere sonradan katılma konusunda hayli tecrübelisiniz...
Aslında çok riskli bir durum. Projenin içine yakışmayabilirsiniz veya izleyici sizi alıştığı oyuncuların ve hikayenin içinde kabullenmeyebilir. Şükürler olsun ki benim başıma böyle bir felaket gelmedi. Tam tersine sonradan dahil olduğum dizilerde seyirciyle buluşmamız çok sıcak oldu.

Rol tercihinde çok seçici misiniz?

Rol seçimlerimde çok dikkatli olmaya çalışıyorum. Birbirinin tekrarı rollerden uzak durmak gibi bir olmazsa olmazım var. 'Sıla'daki Bedar Ana'dan sonra 'Parmaklıklar Ardında'daki Ziynet hiçbir ortak noktası olmayan kadınlardı. Müthiş zevkli bir geçişti benim için. Şimdi Feraye de öyle. Onun da Ziynet'le hiçbir ortak yönü yok.

EN SEVDİĞİM ROL 'ZİYNET'Tİ
Karakterden sıyrılmakta zorlandığınız oldu mu?

Rollerimden 40 yıllık ahbaplarım gibi söz ediyorum. Sıyrılmak mı bu?... Bittikten sonra onları sıyırıp atmak yerine içimdeki dolaba asıyorum...

Uzun bir süre oynadığınız Ziynet karakteri size neler kattı?
En kabadayıdan daha delikanlı... Genelev patronu, kendi deyimiyle her yatakta bir hikaye aklında tutmuş bir ayaklı kütüphane... Yürek dolusu kahkahaları pervasızca basıp bazen beni bile çileden çıkaran sevdiğim kadın. Feride Çiçekoğlu bir senarist olarak bir oyuncuya verilebilecek en güzel hediyeyi verdi bana ama ben de bir oyuncu olarak bir senariste verilebilecek en güzel hediyeyi verdim. Ziynet, en çok sevdiğim ve içime işleyen karakter oldu...
CANLI YAYIN