Victoria kızı olmak istemem

GİRİŞ TARİHİ:  27.09.2010, 10:14 GÜNCELLEME TARİHİ:  27 Eylül 2010 Pazartesi, 10:15

Podyumlardan sonra oyunculuğa adım atan geçen yılın Miss Turkey birincisi Ebru Şam, birçok mankenin düşlerini süsleyen Victoria's Secret defilelerine hiç sıcak bakmadığını söylüyor: "Vücudum bana aittir. Kimsenin vücudumu o şekilde görmesini istemem!"

Geçtiğimiz yıl düzenlenen 'Miss Turkey Güzellik Yarışması'nda birinci olan 1990 doğumlu Ebru Şam, 9 aydır Türkiye'de... Yarışma sonrası, yaşadığı Almanya'dan ayrılıp İstanbul'a yerleşen Şam, kısa sürede kendini hem podyumlarda hem de TV'de ispat etmeyi başardı. 'Adanalı' dizisinde 'Komiser Esra' rolünü oynayan ve 23 bölümün ardından diziden ayrılan Şam, şu an kendisine gelen senaryolar arasından seçim yapmaya çalışıyor. Son olarak 'İstanbul Fashion Week' kapsamında düzenlenen defilelerde karşımıza çıkan Şam'la kariyer planlarını, İstanbul'daki yaşantısını ve özel hayatını konuştuk.

Almanya'nın ardından İstanbul'da yaşamak nasıl?
Türkiye'de her şey çok farklı. Burada insanlar çok çabuk ünlü oluyor. Böyle bir şey Almanya'da olamaz. Almanya'da gece gezip, birkaç mekana gidip ünlü olmak mümkün değil. Burada sıradan bir manken bile olsan ünlü oluyorsun. Oyuncuysan otomatikman ünlü oluyorsun mesela... Ben de 'Miss Turkey' olduktan sonra çok tanındım. Her şeyin bu kadar hızlı olması beni şaşırttı. Almanya'da yaşamak daha rahattı...

AİLEM DESTEKLİYOR
Ne açıdan?

Burada kimseye güven olmuyor. Her adımımı çok düşünerek atmak zorundayım.

Türkiye'de yaşayacağınız aklınıza geliyor muydu?
'Miss Turkey' sonrası Almanya'ya döneceğimi düşünüyordum. Ancak gelen teklifler üzerine İstanbul'da kaldım.

İstanbul'da yaşamanız aileniz için zor olmadı mı?
Onlar Almanya'ya dönmemi istiyor tabii ki... Ama ben kariyerime bir süre daha burada devam etmek istiyorum.

Onlar buraya taşınmayı düşünmüyorlar mı?
Babamın özel sigorta şirketi olduğu için, annem de çalıştığı için buraya onların gelmesi ne yazık ki söz konusu değil. 19 yaşında bir kız kardeşim var. Onun da eğitimi orada sürüyor. Zaten ayda bir muhakkak geliyorlar. Benim de Almanya'daki ajanslarla bağlantılarım sürdüğü için Almanya'da da bir yandan çalışmalarımı sürdürüyorum. Yani sık sık bir araya geliyoruz ailemle.

Size maddi anlamda da destek oluyorlar mı?
Tabii ki... Onların maddi desteği olmadan İstanbul'da çok zorlanırdım.

Şu an neler yapıyorsunuz?
Son olarak 'Fashion Week'te Günseli Türkay'ın defilesinde podyuma çıktım. Podyumla ilgili işlerde seçici olmaya çalışıyorum. 'Adanalı' dizisinden ayrıldım biliyorsunuz. Şu anda gelen senaryolar arasından bir tanesinde karar vermeye çalışıyorum.

Bu sezon sizi bir dizide göremecek miyiz?
Bu sezon bir dizinin kadrosunda yer alacağım, görüşmelerimiz sürüyor.

LOUIS VUITTON'I İSTERİM
Her manken 'Victoria's Secret' defilesine çıkmak istiyor... Sizin de böyle bir isteğiniz var mı?

Aslında yok. Gerçekten muhteşem bir şov... Ben de defileleri televizyonda izlerdim. Ama kendim asla o defileye çıkmak istemem. İç çamaşırı ve mayo defilelerine çıkmayı sevmiyorum. Tamam bir mankenim ama ben vücudumun bana ait olduğunu düşünüyorum. Vücudumu kimsenin böyle görmesini istemem. Ben böyle bir organizasyonda yer alıp basit olmak istemem...

Gerçi oyuncu olarak kariyerine devam etmek istediğini söylüyorsunuz ama manken ya da model olarak yapmak istediğiniz en uç şey nedir?
Mesela Louis Vuitton'un reklam yüzü olmak isterdim. Bu cidden prestijli...

Oyunculuk konusunda kendinizi yetiştiriyor musunuz peki?
Almanya'da yaklaşık dört yıl oyunculuk dersi almıştım. Kısa süre içinde burada da oyunculuk dersleri almaya başlayacağım. Bir yandan da diksiyon derslerim sürüyor. Biliyorsunuz buraya ilk geldiğimde Türkçe telaffuzumda ciddi sorun yaşamıştım. Artık telaffuzumla ilgili bir problem yaşamıyorum neyse... Daha sonra da üniversite eğitimime devam edeceğim.

İDOLÜM ANGELINA JOLIE
isteğinizle mi ayrıldınız?

Şu an dizi sürüyor. Ancak benim ayrıldığım dönemde dizinin devam edip etmeyeceği belli değildi. O yüzden ben de diğer teklifleri değerlendirebilmek için kadrodan ayrıldım.
Oyunculuk dersleri almış olmanıza rağmen ilk dizi deneyiminizde zorluk yaşadınız mı? Tabii ki yaşadım... 9 ay önce ciddi bir Türkçe problemim vardı. O yüzden de zorlandım. Ama ekip çok iyiydi. Onlar bana çok yardımcı oldu.

İdolünüz kim?
Angelina Jolie... Hem muhteşem bir oyuncu hem de çok iyi kalpli... Bir gün onun gibi bir oyuncu olmak isterim.

En beğendiğiniz Türk oyuncu kim peki?
Beren Saat...

Erkek olarak?
Gerçekten yok...

ABUR CUBUR YERİM AMA KİLO ALMAM
Artık dokuz aydır buradasınız... Podyum dünyasından kimlerle arkadaşsınız?

Ne yalan söyleyeyim ilk başlarda kendimi çok yabancı hissetmiştim. Aslına bakarsanız yakın bir arkadaşım yok. Sonuçta onlar benim iş arkadaşlarım. Defile öncesi konuşuyoruz ama hiçbiri benim samimi arkadaşım değil. Hiçbiriyle dışarıda bir iletişimim de yok.

İstanbul'da daha çok nerelere gidiyorsunuz?
Hep evdeyim aslında. En çok Bebek'i seviyorum. İstinye Park zaten evimin çok yakınında. Neredeyse her gün oradayım. Ben daha çok arkadaşlarımla kafelerde oturuyorum.

Podyumlarda bir idolünüz var mı?
Yok, ne yazık ki yok...

Formunuzu nasıl koruyorsunuz?
Aslında ben sanırım şanslılardanım. Çok fazla yememe içmeme bile dikkat etmiyorum. Abur cubur yemeyi çok severim. Tek iyi huyum her gün muhakkak spor yaparım. Yarım saat, 45 dakika her gün bir spor yaparım. Tenis oynamaya bayılırım.

Sizin yolunuzda ilerlemek isteyen gençlere öneriniz nedir?
Güzellik gelip geçici; sonsuza dek güzel olmayacağız. Kendimizi başka alanlarda geliştirip başka meslekler edinmemiz lazım. Ben de üniversite eğitimime bu yüzden devam edeceğim.
CANLI YAYIN