Seyircimize de bir danışalım!

GİRİŞ TARİHİ:  07.12.2010, 10:32 GÜNCELLEME TARİHİ:  07 Aralık 2010 Salı, 10:32

Senarist Güven, "Biz kaynağını halktan alan bir iş yapıyoruz. İzleyici temsilcileriyle sohbetler yapacağız, gündemlerini öğreneceğiz" dedi

'Çocuklar Duymasın' dizisinin senaristi ve Mint Prodüksiyon'un sahibi Birol Güven, farklı meslek gruplarından oluşan bir 'Seyirci Danışma Kurulu' oluşturarak, sektöre yeni bir sistem getirmeye hazırlanıyor. İzleyicilerle doğrudan bir bağ kurmayı amaçlayan Güven, "Dizi sürelerinin uzunluğu, senaristlerin dizüstü bilgisayarlarına gömülmesine sebep oldu. Hayatla bağını koparmış profosyoneller haline dönüştüler. Ama biz kaynağını halktan alan bir iş yapıyoruz. Halktan kopmamalıyız" dedi.

TAKSİCİDEN ÖĞRENCİYE
Güven bu kurulla nasıl çalışacaklarını da şu sözlerle anlattı: "Senaryo yazımı öncesi, kurulda bulunan izleyici temsilcileriyle sohbetler yapacağız; gündemlerini ve televizyondan taleplerini dinleyeceğiz. Yazılıp çekilmiş senaryolarımız hakkındaki eleştirilerini de dinleyeceğiz." Danışma kurulu için taksiciden öğrenciye kadar 427 başvuru aldıklarını belirten Güven, "Bunların arasından 50 kişiyi yüz yüze görüşmeye çağırdık. Onlar arasından da 15 kişi seçeceğiz" dedi.

CANLI YAYIN